Εποχές 1975: Ο αβάσταχτος και άδικος φόρος που επέστρεψε από το πουθενά το 2024

euro-foros

Η φορολογία δεν σταματά πουθενά! 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης από πριν κερδίσει τις εκλογές του 2019 που την ανέδειξε στην εξουσία, ότι η φορολογία συνολικά θα μειωθεί κάτι τέτοιο όχι μόνο δε φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά μάλιστα μπαίνουν και άλλοι φόροι προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικές τρύπες, αλλά και οι πολιτικές παροχών.

Ενδεικτικό της κατάστασης με τη δυσβάσταχτη φορολογία, είναι η ριζική αναδιάρθρωση του φορολογικού πλαισίου, αλλά και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, που διέπει τις οικονομικές δραστηριότητες των απανταχού ελεύθερων επαγγελματιών.

Θα μπορούσε να πει κάποιος, μάλιστα, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης λίγο πριν τις εκλογές του 2023.

Ωστόσο η φορολογία δεν σταματά πουθενά!

Μάλιστα, βουλευτής της ΝΔ από παραλιακό, μεγάλο νομό της Ελλάδας, φαίνεται πως είναι έξαλλος, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Και αυτό διότι αποφασίστηκε να έρθει φορολογία από 100 έως 200 ευρώ για όσους έχουν μικρή βάρκα ή φουσκωτό για να ψαρεύουν ερασιτεχνικά!

«Έχουν τρελαθεί τελείως στην κυβέρνηση; Βάζουν τώρα και φόρο από 100 έως 200 ευρώ, σε όσους έχουν ένα βαρκάκι ή ένα μικρό φουσκωτό για να πηγαίνουν για ερασιτεχνικό ψάρεμα;» αναρωτιόταν με ένταση.

Για την ιστορία, η διάταξη ανασύρθηκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας (σ.σ. είχε ψηφιστεί το 1975), ενεργοποιήθηκε στα χαρτιά το 2023 και φέτος, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες πρέπει να καταβάλουν το «χαράτσι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.