Ούτε Κασσελάκης ούτε Πολάκης: Αυτός είναι το μεγάλο φαβορί για πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε Κασσελάκης ούτε Πολάκης: Αυτός είναι το μεγάλο φαβορί για πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Αν, δηλαδή, τεθεί θέμα αρχηγίας.

Συνεχίζει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται εν μέσω ενός ακόμα «εμφυλίου», με τον Στέφανο Κασσελάκη να καλείται να διαχειριστεί (λίγες μέρες πριν τον γάμο του) μία εξαιρετική δύσκολη κρίση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Stefanos δεν είναι άλλο από τον Παύλο Πολάκη. 

Ο αψύς Κρητικός κατ’ ουσίαν έθεσε ζήτημα προέδρου, δηλώνοντας έτοιμος εν όψει του επερχόμενου συνεδρίου και θέτοντας, έστω και «πλαγίως», υποψηφιότητα. Και η αλήθεια είναι πως πράγματι ο Πολάκης έχει ρεύμα εντός του κόμματος και θα είναι ισχυρός υποψήφιος.

Όπως φυσικά ισχυρός θα είναι και ο Κασσελάκης, που δε θα παρατήσει εύκολα τη θέση του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου άλλος είναι εκείνος που, αν κατέβει, θα γίνει αυτομάτως φαβορί για να εκλεγεί. Σ

Σε ποιον αναφερόμαστε; 

Στον Σωκράτη Φάμελλο. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- και, τυπικά, αρχηγός του κόμματος λόγω της «απουσίας» Κασελάκη από τη Βουλή- έχει… πέραση στην Κεντρική Επιτροπή και είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό απ’ όλους, πράγμα πολύ σπάνιο το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αντιθέσει με τον Φάμελλο ο Πολάκης είναι ένα πιο «έντονο» πρόσωπο κι αυτό σημαίνει πως αρκετοί δεν είναι υπέρ της εκλογής του, ενώ σύννεφα έχουν αρχίσει να μαζεύονται και πάνω από τον Στέφανο Κασσελάκη, που βλέπει την εικόνα του να τσαλακώνεται.

Επομένως, αν πράγματι τεθεί ζήτημα εσωκομματικών εκλογών, και με δεδομένη την παρουσία Κασσελάκη-Πολάκη, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Φάμελλο να τους βγαίνει από τ’ αριστερά…






Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.