«Η Γαλάζια Πατρίδα μας»: Έχει ξεφύγει τελείως ο Ερντογάν…

«Η Γαλάζια Πατρίδα μας»: Έχει ξεφύγει τελείως ο Ερντογάν...

Το ερώτημα είναι αν θα τον μαζέψει κάποιος.

Η τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Αρχικά βγάζει… νύχια, βλέπει μέχρι πού τον παίρνει, κάνει το κομμάτι του κι όταν κάποιος «μεγαλύτερος» του τραβήξει το αυτί, μαζεύεται.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο ο «Σουλτάνος» κάνει τα ίδια και τα ίδια. Είναι σα να βλέπεις ένα πρόγραμμα που ξέρεις εξ αρχής πώς θα καταλήξει, αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζεις να το βλέπεις.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Ερντογάν «ξέφυγε» τελείως. 

Τι έκανε; Αποκάλεσε για νιοστή φορά «Γαλάζια πατρίδα μας» το Αιγαίο, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι… ιδιοκτησία των Τούρκων.

«Με την υλοποίηση όλων αυτών των έργων, οι ναυτικές μας δυνάμεις θα αποκτήσουν πολύ ανώτερες δυνατότητες και θα υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα», είπε στην παρουσίαση του νέου τουρκικού υποβρυχίου, τύπου 214.

«Γνωρίζουμε ότι για να ζήσουμε ειρηνικά στα εδάφη μας, πρέπει να έχουμε ένα αποτελεσματικό ναυτικό στη Γαλάζια Πατρίδα μας. Από το 2002, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε τομέα με το σύνθημα “Ισχυρή Τουρκία Ισχυρός Στρατός”», συμπλήρωσε, συνεχίζοντας στο ίδιο τροπάρι που μας έχει συνηθίσει.

Το ότι συνηθίσαμε, όμως, είναι μάλλον αυτό που ακριβώς θέλει.

Μήπως ήρθε ξανά η ώρα να του τραβήξει κάποιος το αυτί; Κάτι μας λέει πως ναι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.