Ώρα ανακοινώσεων: Το έξυπνο μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας που κλείδωσε για τον χειμώνα

Ώρα ανακοινώσεων: Το έξυπνο μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας που κλείδωσε για τον χειμώνα

Αγωνία για τον Χειμώνα που έρχεται...

Σε σειρά αναρτήσεων για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας ενόψει του δύσκολου χειμώνα προχώρησε η πρόεδρος της Κομισιόν, με φόντο τις νέες ρωσικές απειλές για αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο.

Παρουσιάζοντας μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν, η Φον Ντερ Λάιεν, επεσήμανε πως εάν οι πολίτες της ΕΕ χαμηλώσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα βοηθήσει την Ένωση να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε.

Επεσήμανε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

Η Φον Ντερ Λάιεν αναφέρθηκε ακόμα και στις ενέργειες εξοικονόμησης που ακολουθεί στα δικά της κτίρια η Κομισιόν: «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.