Για να μείνει εκτός Βουλής: Ιστορικό «κάζο» Τσίπρα σε Κασσελάκη…

Κόντρα σε όλους: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Πολύ, πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Καζάνι που βράζει είναι το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να… φυλλορροεί, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί την πτώση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, μην εκπλαγείτε αν στο επικείμενο συνέδριο τεθεί και θέμα αρχηγίας. 

Ένα από τα βασικά ζητούμενα φυσικά παραμένει το τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο εμβληματικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του, αφήνοντας τους πάντες σ’ αναμμένα κάρβουνα.

Και πιο πολύ απ’ όλους τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εξηγούμαστε: η απόφαση του Οθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή φαινόταν ν’ ανοίγει τον δρόμο για να «μπει» στη Βουλή ο Κασσελάκης, καθώς άπαντες οι υποστηρικτές του προέδρου άρχισαν να πιέζουν υπέρ της απόδοσης της… ορφανής έδρας στον Stefanos.

Ναι αλλά εδώ υπάρχει ένας τεράστιος αστερίσκος. Κι αυτό γιατί οι πρώτοι επιλαχόντες- με δεδομένο ότι Ζωρζέτα Λάλη, στην 8η θέση, στηρίζει πλέον την Νέα Αριστερά κι άρα, λογικά, δε θα πάρει τη θέση του Ηλιόπουλου- δεν είναι άλλοι από τους Πόπη Τσαπανίδου και Μιχάλη Καλογήρου.

Τι κοινό έχουν οι δύο τελευταίοι; Είναι στενότατοι συνεργάτες του Τσίπρα!

Αν λοιπόν μετά τη (βέβαιη) συζήτηση που θα κάνουν με τον πρώην πρωθυπουργό αποφασίσει ένας εκ των δύο να πει το «ναι» και να μπει στη Βουλή, τότε θα μείνει εκτός ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ολόκληρη τετραετία θα είναι εκτός. Η επιθυμία του, βέβαια, είναι να βρεθεί στην… αρένα απέναντι από τον Μητσοτάκη.

Μόνο που ο Τσίπρας μπορεί να του τη χαλάσει.

Αυτό κι αν είναι (πιθανό) κάζο…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.