«Σφαλιάρα» στους αρνητές της κλιματικής αλλαγής: Καταλαβαίνετε τώρα τι σημαίνει το 28,52;

«Σφαλιάρα» στους αρνητές της κλιματικής αλλαγής: Καταλαβαίνετε τώρα τι σημαίνει το 28,52;

Αδιανόητο και, δυστυχώς, αληθινό.

Αρνητές των πάντων, αυτή η μάστιγα. Οι «αρνητές» έγιναν, τρόπον τινά, της μόδας την εποχή της σκληρής πανδημίας (με τα μέτρα, τα lockdown και ούτω καθεξής), όταν και ήταν ενάντιοι στα εμβόλια, στο γεγονός πως οι κυβερνήσεις παγκοσμίως συνιστούσαν να τηρούνται οι αποστάσεις για να μη διασπείρεται ακόμα περισσότερο ο κορωνοϊός κτλ.

Εν συνεχεία, όταν ο covid μας… τελείωσε (σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, όπως είδαμε προσφάτως), οι αρνητές αποφάσισαν να στρέψουν την πεισματική τους άρνηση σε άλλους τομείς. Ένας εξ αυτών ήταν και η κλιματική αλλαγή, με την οποία, φυσικά, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας δεν «συμφωνεί». Ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει καμία κλιματική αλλαγή, ότι όλα είναι στημένα, πως η θερμοκρασία ανεβαίνει για 6853 διαφορετικούς λόγους και όχι λόγω αυτής και τα συναφή.

Δυστυχώς για την υπόλοιπη ανθρωπότητα, όμως, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και αυτό επιβεβαιώνεται για χιλιοστή φορά από το γεγονός πως τον Αύγουστο έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες-ρεκόρ, που δεν αφήνουν χώρο γι’ αμφισβήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα που φέρνει στο φως η ευρωπαϊκή υπηρεσία για το κλιμα Copernicus και πληροφορίες από το climatebook.gr, στις 10 Αυγούστου 2024 σημειώθηκε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας της θάλασσας για τη Μεσόγειο με τη μέση θερμοκρασία της να φτάνει τους 28,15 βαθμούς Κελσίου.

Από τις 10/08 μέχρι και τις 16/08 το ρεκόρ θερμοκρασίας της θάλασσας για τη Μεσόγειο καταρρίφθηκε άλλες 4 φορές, με το νέο ρεκόρ να σημειώνεται στις 15 Αυγούστου 2024 με μέση τιμή της θερμοκρασίας της θάλασσας στους 28,52 βαθμούς Κελσίου.

Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής όταν μιλάμε για 30 βαθμούς σχεδόν θερμοκρασία της θάλασσας τα μαντάτα δεν είναι και πάρα πολύ ευχάριστα και πρέπει ν’ αλλάξουμε ρότα.

Άμεσα, μάλιστα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.