Μετά τους δύο θανάτους στην Ηλεία: Τα 3 συμπτώματα του διεισδυτικού στρεπτόκοκκου που «φωνάζουν» να πας στο νοσοκομείο

Μαρτυρία γιατρού για ασθενείς στις ΜΕΘ: «Παρακαλούν ξεψυχώντας για επικοινωνία»

Θέλει μεγάλη προσοχή.

Ο στρεπτόκοκκος μπορεί ν’ αποτελεί ένα κοινό βακτήριο που οι επιστήμονες γνωρίζουν χρόνια ολόκληρα την ύπαρξή του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνος- το αντίθετο.

Το τελευταίο διάστημα ο στρεπτόκοκκος έχει σημάνει συναγερμό στη χώρα μας και ειδικά ο «διεισδυτικός», όπως χαρακτηρίζεται, είναι άκρως επικίνδυνος. Αυτό δυστυχώς αποδείχτηκε με τον πλέον σκληρό τρόπο, καθώς δύο άτομα στην Ηλεία έχασαν προσφάτως την ζωή τους, ενώ ακόμα τρία εμφάνισαν συμπτώματα.

Κατ’ αρχάς πρέπει να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο βακτήριο «χτυπάει» κυρίως παιδιά κάτω των 10 ετών και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και για τους άνω των 65 ετών, όπως, εξυπακούεται, και για τους ανοσοκατασταλμένους και τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα.

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα του διεισδυτικού στρεπτόκοκκου που πρέπει να μας υποψιάσουν και, αν επιμείνουν για πάνω από 1-2 μέρες, να πάμε στο νοσοκομείο; 

Το βασικότερο εξ όλων είναι ο πυρετός, που συνοδεύεται από έντονο πονόλαιμο, ενώ κάτι παραπάνω από συνήθης είναι και η δυσκαταποσία (η δυσκολία του να καταπιούμε, δηλαδή).

Πέραν τούτων, παρατηρείται και η διόγκωση των λεμφαδένων, όπως επίσης και τα εξανθήματα και η έντονη καταβολή του ατόμου που νοσεί.

Ειδικά, ωστόσο, αν δείτε πως έχετε κάποιο από τα τρία πρώτα συμπτώματα και πως αυτά δεν υποχωρούν μετά το πέρας 24 ή 48, το πολύ, ωρών, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας ή το νοσοκομείο.

Κι αυτό γιατί η διεισδυτική λοίμωξη από τον πυογόνο στρεπτόκοκκο εξελίσσεται ταχύτατα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.