Ο κύβος ερρίφθη: Το «απροσδόκητο» πρόσωπο που θ’ αντικαταστήσει τον Τζιτζικώστα στη Μακεδονία (Pic)

Ο κύβος ερρίφθη: Το «απροσδόκητο» πρόσωπο που θ' αντικαταστήσει τον Τζιτζικώστα στη Μακεδονία (Pic)

Μέσα στις επόμενες μέρες θα «κλειδώσει».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που συζητήθηκαν όσο λίγοι το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος; Απλός: ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ένα από τα (ελάχιστα, απ’ ό,τι μαθαίνουμε) ονόματα τα οποία συζητήθηκαν για τη θέση Επιτρόπου της ΕΕ. 

Εν τέλει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επιλέξει τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος, άλλωστε, βρισκόταν εξ αρχής στην pole position.

Το κομβικό ερώτημα, βέβαια, είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Περιφέρεια. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που ακούστηκαν ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του. Οι ζυμώσεις, για μία θέση κομβικής σημασίας για τη βόρειο Ελλάδα, ήταν πολλές και αρκετές πλευρές ήθελαν να προωθήσουν τον δικό τους υποψήφιο.

Κατά πώς φαίνεται, πάντως, ο κύβος ερρίφθη: η Βούλα Πατουλίδου, που ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ξεκάθαρα το μεγάλο φαβορί.

Ο κύβος ερρίφθη: Το «απροσδόκητο» πρόσωπο που θ' αντικαταστήσει τον Τζιτζικώστα στη Μακεδονία (Pic)

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μπορεί να «μπει» ο καθένας στην κούρσα της διαδοχής, καθώς σύμφωνα  με το άρθρο 95 του Ν. 4555/2018: Εκλογή νέου περιφερειάρχη σε περίπτωση κένωσης της θέσης Αντικατάσταση του άρθρου 162 του ν. 3852/2010, πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κ. Πατουλίδου, που στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 βγήκε πρώτη με 29.054 σταυρούς στη Θεσσαλονίκη, τις πληροί και γι’ αυτό είναι σχεδόν βέβαιη «νικήτρια.

Πάντως, δεν παίζει μόνη της, μιας και σύμφωνα με το aftodioikisi.gr υπάρχουν ακόμα τρεις υποψήφιοι:

-Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας.

-Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Π. Μπίλιας και

-Η αναπληρώτρια περιφερειάρχης  Α. Αηδονά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.