«Θερμές εμμονές»: Η πρόβλεψη για τον καιρό στην Ελλάδα που τρομάζει (Pic)

«Θερμές εμμονές»: Η πρόβλεψη για τον καιρό στην Ελλάδα που τρομάζει (Pic)

Άσχημα μαντάτα...

Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια βιώνει η χώρα μας το 2024. Κι αυτό γιατί οι θερμοκρασίες έχουν… ξεφύγει και κάνουν πολύ δύσκολη τη διαβίωση στις περισσότερες πόλεις, ιδίως αν κάποιος δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε κτήρια που τα air condition δουλεύουν υπερωρίες.

Τα 40άρια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο και κανείς δεν μπορεί να κάνει (άμεσα) κάτι γι’ αυτό, μιας και είναι πασιφανές πως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και προβληματίζει τους πάντες.

Και, απ’ ό,τι φαίνεται, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου δεν προβλέπεται να είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι έχουμε περάσει από τα τέλη Ιουνίου περίπου κι έπειτα.

Οι «θερμές εμμονές» (που σε ελεύθερη… μετάφραση σημαίνει πως θα παρατηρηθούν υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά για την εποχή) δεν αναμένεται να υποχωρήσουν. Ορίστε και η πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρου Κολυδά, για τις επόμενες δύο εβδομάδες:

«ΟΙ ΘΕΡΜΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Σχεδόν σταθερά η θερμοκρασία το επόμενο δεκαπενθήμερο σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή τόσο στη Αθήνα (πρώτος Χάρτης) όσο και στην υπόλοιπη χώρα και την Ανατολική Ευρώπη (video).

Μια μικρή και πρόσκαιρη κάμψη του υδραργύρου θα υπάρξει στις 21 και 22 Αυγούστου.

Η απόκλιση από τις κανονικές τιμές στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή (τρίτος χάρτης) και υπολογίζεται περί τους 4°C, με μέσες μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 36°C (τέταρτος χάρτης).

Στην Ανατολική Ευρώπη οι αποκλίσεις θα φτάνουν ακόμη και τους 9°C με μέγιστες τιμές θερμοκρασίας σε Ρουμανία και Ουκρανία περί τους 38-39°C.»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.