Κίνηση – ματ Κασσελάκη: Τους τελειώνει με υπογραφή Τσίπρα

stefanos-kasselakis

Τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να επιβιώσει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μαίνεται ο «εμφύλιος». Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει είναι οι ριζικές αλλαγές στη δομή.

Στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η άποψη ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση την οποία στηρίζουν και οι «87», αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της.

Μάλιστα, το επιτελείο του προέδρου θεωρεί πως σε περίπτωση εκλογής του Χάρη Δούκα μπορεί να υπάρξει ακόμη και έξοδος από το κόμμα.

Μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει δρόμος και ο κ. Κασσελάκης θέλει να τρέξει τις διαδικασίες ώστε το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου να εγκρίνει το καταστατικό συνέδριο τις αλλαγές που θέλει.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης επί των προτάσεών του για τις αλλαγές αναμένεται να γίνουν γνωστά γύρω στις 25 Αυγούστου.

Στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μιλήσει για ιδέες που εμπλουτίζονται και στις οποίες έχουν προστεθεί και άλλες των μελών, αν και ο πυρήνας, όπως φαίνεται, είναι αυτά που παρουσίασε ο ίδιος.

Στέφανος Κασσελάκης: Τους τελειώνει με υπογραφή Τσίπρα

Πέρα από τις προτάσεις που κατατίθενται, ένα ζήτημα είναι εάν θα ενεργοποιηθεί η διάταξη του καταστατικού για τις θητείες σε Βουλή, Ευρωβουλή και Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr.

Επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα είχε εγκριθεί και ενσωματώθηκε στο καταστατικό η εξής διάταξη: Να υπάρχει περιορισμός σε τρεις θητείες ή δώδεκα συνεχόμενα χρόνια στη Βουλή και αντίστοιχα και στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ώστε απρόσκοπτα να διασφαλίζεται η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού.

Μια απόφαση για ενεργοποίηση αυτής της διάταξης αυτόματα φέρνει μερικά πρόσωπα που είναι σήμερα στο προσκήνιο εκτός πολιτικού παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.