Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, αλλά ο Τραμπ έσκαψε τον λάκκο του…

Τι σημαίνει ενδεχόμενη προσφυγή του Τραμπ στο Ανώτατο δικαστήριο

Ο πρώην πλανητάρχης την «πάτησε».

Όπως όλα δείχνουν, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε τα χέρια του και έβαλε τα μάτια του καθώς όπως μετέδωσε η Wall Street Journal πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τη Δευτέρα αφαίρεσαν έγγραφα που χαρακτηρίζονται άκρως απόρρητα.

Οι πράκτορες του FBI που έκαναν έρευνα στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα αυτήν την εβδομάδα, απέσπασαν 11 σετ διαβαθμισμένων εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ γνωστοποίησε επίσης ότι έχει βάσιμες ενδείξεις πως ο πρώην πρόεδρος παραβίασε τον νόμο περί κατασκοπείας.

Το ένταλμα που εκδόθηκε για τον πρώην πρόεδρο έδωσε στους πράκτορες την εξουσία να κατάσχουν «όλα τα έγγραφα και αρχεία που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, λαθραία αντικείμενα, καρπούς εγκλήματος ή άλλα αντικείμενα που κατέχονται παράνομα» κατά παράβαση του κώδικα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα, ντοσιέ με φωτογραφίες, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική άδεια χάριτος για τον σύμμαχο του κ. Τραμπ, Ρότζερ Στόουν.

Πολλοί ομοσπονδιακοί νόμοι απαγορεύουν τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί κατασκοπείας καθώς και ενός άλλου νόμου που απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή υλικού.

Ο Τραμπ όσο ήταν στην εξουσία αύξησε τις ποινές για νόμους που απαγορεύουν τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί κατασκοπείας καθώς και ενός άλλου νόμου που απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή υλικού, καθιστώντας το κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών από τρία που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.