Μία εβδομάδα μετά το θετικό τεστ: Το επίμονο σύμπτωμα της Όμικρον 4-5 που δείχνει ότι νοσείς ακόμα

Μία εβδομάδα μετά το θετικό τεστ: Το επίμονο σύμπτωμα της Όμικρον 4-5 που δείχνει ότι νοσείς ακόμα

Δεν είναι ακόμα η ώρα για... συναναστροφές.

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό είναι πάρα πολύ σαφή: η πανδημία, παρά το γεγονός πως τείνουμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή της (ή, έστω, προσποιούμαστε πως τελείωσε, στο βωμό του τουρισμού και του καλοκαιριού), όχι απλά είναι εδώ αλλά συνεχίζει να «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας.

Είναι σαφές, άλλωστε, ότι παρά το γεγονός πως σταμάτησε η ημερήσια αναφορά των κρουσμάτων κι έγινε εβδομαδιαία, οι μολύνσεις όχι απλά δε μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Φυσικά, στο… προσκήνιο βρίσκονται εδώ και καιρό οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5, εν αναμονή της καθολικής επικράτησης του Κένταυρου, που είναι ο «διάδοχος» των προηγούμενων δύο.

Τα συμπτώματα όταν «κολλάει» κανείς είναι γνωστά: πυρετός, πόνος στα κόκκαλα, συνάχι και ούτω καθεξής. Παρά το γεγονός πως τα self tests μπορεί να εμφανίζουν κάποιον αρνητικό, αν έχει κάποιο απ’ αυτά τα συμπτώματα ιδίως εν μέσω καλοκαιριού, τότε κατά πάσα πιθανότητα νοσεί.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, είναι το σύμπτωμα που εμφανίζουν ολοένα και περισσότεροι νοσούντες, μία περίπου εβδομάδα αφότου έχει θετικοποιηθεί το τεστ και που μαρτυρά πως ακόμα ο ιός δεν έχει φύγει από τον οργανισμό τους.

Ποιο είναι αυτό;

Ένα έντονο βουητό στ’ αυτιά, που δε λέει να υποχωρήσει και μπορεί να κρατάει ακόμα και για πολλές ώρες, προκαλώντας έντονη ενόχληση στον ασθενή.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως πέραν του βουητού τα υπόλοιπα συμπτώματα τις περισσότερες φορές έχουν υποχωρήσει ή και εξαφανιστεί εντελώς, κάτι που δημιουργεί την ψευδή αίσθηση πως πλέον δεν είναι φορέας του ιού εκείνος που νοσεί.

Γι΄αυτό, προσοχή αν «συναντήσετε» κάτι τέτοιο και στο τέλος όλα θα πάνε καλά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.