Νέος ιος από την Κίνα απειλεί την ανθρωπότητα

Νέος ιος από την Κίνα απειλεί την ανθρωπότητα

35 άνθρωποι σε δύο επαρχίες της Κίνας έχουν ήδη νοσήσει.

Πρόκειται για τον ιό Langya η αλλιώς LayV, ο οποίος ανιχνεύτηκε σε 35 ανθρώπους στις επαρχίες Σαντόγκ και Χενάν, στην ανατολική Κίνα. Πιστεύεται ότι ο ιός έχει ξεπηδήσει από ένα θηλαστικό που μοιάζει με ποντίκι, τυφλοπόντικα ή και σκαντζόχοιρο, αλλά έχει πιο μακριά μύτη.

Ο ιός Langya που εντοπίστηκε και αυτός όπως ο κορονοϊός στην Κίνα ανήκει σε μία οικογένεια ιών που είναι γνωστό ότι είναι θανατηφόροι σε ποσοστό έως και 75%. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει πεθάνει κανένας από τους ασθενείς.

Οι ειδικοί εντόπισαν το πρώτο κρούσμα πριν από τον Ιανουάριο του 2019 στη Σαντόνγκ, και στη συνέχεια, το 2020, εντόπισαν μια ομάδα 14 περιπτώσεων και στις δύο επαρχίες. Επειδή δεν βρέθηκαν λοιμώξεις κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2020, οι ερευνητές διέκοψαν τις εργασίες του για να ασχοληθούν με την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid.

Οι περισσότεροι ασθενείς νοσούν ήπια, με την πλειοψηφία να εμφανίζει συμπτώματα γρίπης. Κινέζοι ειδικοί που ερευνούν τον ιό πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα κρούσματα είναι «σποραδικά». Το κέντρο βάρους της έρευνας πέφτει τώρα στο να διαπιστωθεί κατά πόσον ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.