Ούτε οι θάνατοι ούτε οι διασωληνωμένοι: Αυτός είναι ο δείκτης που μας κάνει να «τρέμουμε» τον κορωνοϊό

«Δεν θέλω να εμβολιαστώ» - Αμετανόητοι νέοι που αρρώστησαν στην Ίο λένε απίστευτες δικαιολογίες

Άσχημα μαντάτα στον τομέα της πανδημίας.

Τα κρυφά κρούσματα κορωνοϊού της μετάλλαξης Όμικρον, προβληματίζουν τους ειδικούς οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο πιο δύσκολο από πλευράς συνολικών κρουσμάτων κύμα της πανδημίας, καθώς χιλιάδες τουρίστες που βλέπουν το self-test τους θετικό, δεν το δηλώνουν.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά είναι τρεις, ακόμα και τέσσερις κάποιες μέρες, φορές μεγαλύτερος επισημαίνει ο καθηγητής Τζανάκης μιλώντας στο Mega.

Το ίδιο δηλώνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία επισημαίνει ότι έχει γίνει η ίδια μάρτυρας συγχρωτισμού σε τουριστικά σημεία των νησιών στα οποία κανείς δε φοράει μάσκα.

«Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, είναι περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται γιατί φταίμε εμείς οι ίδιοι. Υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει ένα self-test και δεν το δηλώνει πουθενά ότι είναι θετικός και δεν ξέρει κανείς τι έχει γίνει», λέει η Ματίνα Παγώνη η οποία επιμένει στη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Τα μοντέλα των ειδικών δείχνουν ότι τα στελέχη της Όμικρον θα μολύνουν μέχρι και το 60% του πληθυσμού, δημιουργώντας ένα τείχος ανοσίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.