Jumbo: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι του Απόστολου Βακάκη

jumbo

Πώς θα λυθούν τα προβλήματα της Jumbo;

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα Jumbo λόγω της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή και στις καθυστερήσεις των παραδόσεων εμπορευμάτων λόγω των επιθέσεων στα Στενά του Ορμούζ.

Ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων έχει διπλασιαστεί και το κόστος έχει εκτοξευθεί, καθιστώντας αδύνατο τον προγραμματισμό και την ομαλή εξυπηρέτηση της αγοράς.

Το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ αν και είχε προσωρινό χαρακτήρα, πλέον φαίνεται να επηρεάζει όλο το 2024 αφού η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Δυστυχώς οι φόβοι και οι πρόσφατες εκτιμήσεις της διοίκησης του Ομίλου Jumbo επαληθεύονται, σημειώνει ο Απόστολος Βακάκης.

Jumbo: Πώς θα λυθούν τα προβλήματα

Ο όμιλος Jumbo πιστεύει ακράδαντα ότι η εξομάλυνση στην τροφοδοτική αλυσίδα (με τις όποιες θετικές συνέπειες), θα επέλθει μόνο μετά από συντονισμένη πολιτική παρέμβαση, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Χωρίς αμφιβολία, η αδυναμία παράδοσης των προϊόντων εντός των συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα των αποθεμάτων για το 2024.

Η δέσμευση της Jumbo

Όπως αναφέρει, η Jumbo προσαρμόζει την πολιτική της με αποκλειστικό γνώμονα τη διατήρηση των τιμών σε επίπεδα εναρμονισμένα με τα εισοδήματα των καταναλωτών.

Με βάση τα δεδομένα όπως ισχύουν σήμερα και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων για το 2024 θα είναι στο +4% με την κερδοφορία να φλερτάρει με τα επίπεδα του 2023.

Μόνιμη δέσμευση της διοίκησης της Jumbo αποτελεί η έγκαιρη ενημέρωση των μετόχων – συνεταίρων. Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας κάθε εκτίμηση για το μέλλον μπορεί να θεωρηθεί άμεσα ξεπερασμένη.

Όσον αφορά την πορεία των πωλήσεων κατά το επτάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του Ομίλου, είναι αυξημένες κατά +7% περίπου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.