Τα κρατικά ταμεία γέμισαν ξαφνικά με… χρήμα!

Τα κρατικά ταμεία γέμισαν ξαφνικά με... χρήμα!

Nέα ξαφνική ώθηση στα κρατικά έσοδα φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στην οδό Νίκης.

Τα πιο επικαιροποιημένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι ήδη ο μισός ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε φέτος έχει καταλήξει στα δημόσια ταμεία, ενώ έχει εισπραχθεί και το 50% του βεβαιωμένου έως τώρα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που έχει προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα:

– Φόρος Εισοδήματος: Σχεδόν το 50% του βεβαιωμένου έως τώρα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έχει εισπράξει το κράτος. Από 2,258 δισ. ευρώ που βεβαιώθηκαν, μέχρι στιγμής από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει 1,046 δισ. Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, από 2,1 δισ. φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων που έχει βεβαιωθεί, έχουν πληρωθεί ήδη τα 450 εκατομμύρια ευρώ.

– ΕΝΦΙΑ: Από τα 2,269 δισ. ευρώ που βεβαιώθηκαν φέτος στα κρατικά ταμεία έχει πληρωθεί ήδη 1,2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει εισπράξει ήδη πάνω από τον μισό φόρο ακινήτων στην ουσία μετά την πληρωμή των τριών πρώτων δόσεων.

– Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης ή της εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής της επιστρεπτέας προκαταβολής που έληξε στις 29 Ιουλίου, 203.235 ΑΦΜ προχώρησαν σε ολική εξόφληση για να έχουν έκπτωση 15%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.