«Φοβήθηκε το νέο κόμμα»: Απασφάλισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

konstantinos-mpogdanos

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε πως «είχαν ζώσει τα φίδια το Μέγαρο Μαξίμου»

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο πίσω από την επιλογή προσώπου που… φοβήθηκε ότι θα κάνει νέο κόμμα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστηρίζει πως από τις αρχές Ιουλίου είχε αποκαλύψει πως νέος επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είχα συνδέσει ευθέως αυτήν την εξέλιξη με το γεγονός ότι οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς – Καραμανλής είχαν εμφανιστεί μια μέρα πριν στο Πολεμικό Μουσείο εξαπολύοντας μύδρους εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια εντός της ΝΔ», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι ο επόμενος επίτροπος και είχε αρχίσει να οργανώνεται.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Για ποιον φοβήθηκαν ότι θα κάνει κόμμα

«Τα καμπανάκια που είχαν χτυπήσει το Μαξίμου δεν είχαν να κάνουν με κάτι άλλο αλλά με τον φόβο και την ανησυχία ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε περίπτωση που επέλεγε να δημιουργήσει νέο κόμμα θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη βόρεια Ελλάδα αλλά σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Και αυτό διότι στο Μαξίμου θεωρούν ότι σε περίπτωση που γινότανε κάτι στο αστικό φάσμα της πατριωτικής παράταξης θα μπορούσε να απορροφήσει μεγάλα κομμάτια των ψηφοφόρων της ΝΔ», ισχυρίστηκε.

«Υπενθυμίζω πως πρώην πρωθυπουργός αβάνταρε τοποθετώντας δικό του υποψήφιο σε κόμμα της δεξιάς. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενο. Στο Μαξίμου πίστευαν πως δεν θα μιλούσαμε για ένα κόμμα διαμαρτυρίας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Μαξίμου φοβούνται ένα κόμμα που θα προέκυπτε και και θα κέρδιζε τα δεξιά αστικά κοινά της ΝΔ και ενδεχομένως φιλοβασιλικούς.

«Μετά την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο είχαν ζώσει τα φίδια το Μέγαρο Μαξίμου γιατί αυτή η δυναμική αν την μαζέψει κάποιος τότε καήκαμε. Δεν θα μπορέσουμε να τον περιορίσουμε, όπως για παράδειγμα κάνουμε χρόνια τώρα με την περίπτωση του Κυριάκου Βελόπουλου», σημείωσε.

«Η εισήγηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν πρόσεχε γιατί αν αποφασίσει ο Τζιτζικώστας να κάνει κάτι τέτοιο είναι στη Μακεδονία που δεν έχει συγχωρέσει αλλά και λόγω του γεγονότος ότι θα φανεί η προφανής επιλογή για τους δυσαρεστημένους της ΝΔ», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.