Το μεγάλο εμπορικό κέντρο που θέλει να αποκτήσει η Lamda Development

Το μεγάλο εμπορικό κέντρο που θέλει να αποκτήσει η Lamda Development

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lamda Development επιχειρεί να αποκτήσει το συγκεκριμένο ακίνητο...

Ανοιχτό «δίαυλο» συζητήσεων για την εξαγορά του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου Mcarthurglen στα Σπάτα διατηρεί η Lamda Development. Ωστόσο, πηγές της εισηγμένης εταιρείας ανέφεραν χθες στην Καθημερινή ότι θα πρέπει να καλυφθεί ακόμα σημαντικό έδαφος, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Το βέβαιο είναι ότι η Lamda εξακολουθεί να βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις για το ακίνητο των 25.000 τ.μ., το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2011.

Το ακίνητο ανήκει κατά 50% στον όμιλο της Mcarthur Glen και κατά 50% σε ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Bluehouse Capital και μάλιστα, βάσει σχετικών όρων, θα έπρεπε να έχει ήδη πουλήσει το ποσοστό του πριν από την έλευση της πανδημίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lamda Development επιχειρεί να αποκτήσει το συγκεκριμένο ακίνητο, καθώς πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι είχε γίνει άλλη μια προσφορά την περίοδο 2017-2018, όταν δηλαδή είχε συσταθεί η θυγατρική Lamda Malls, η οποία είχε ως στρατηγικό στόχο την ενοποίηση του συνόλου των εμπορικών κέντρων της Lamda Development, αλλά και την πραγματοποίηση εξαγορών υφιστάμενων εμπορικών ακινήτων, με απώτερο στόχο την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.