Αυτή είναι η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προτιμούν οι Ευρωπαίοι

Αυτή είναι η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προτιμούν οι Ευρωπαίοι

H κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει να ανεβαίνει, ειδικά στη γηραιά ήπειρο.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Stellantis δείχνει να διαθέτει εξέχουσα δυναμική, μαζί ασφαλώς με το VW Group και την Tesla. «Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις BEV στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, μιλώντας σε αναλυτές της αγοράς.

Το πρώτο εξάμηνο, η Stellantis πούλησε 105.413 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ακριβώς πίσω από το VW Group, που πούλησε 116.307 EVs, και μπροστά από την Tesla, η οποία κατέγραψε 78.277 πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η εταιρεία δεδομένων Dataforce.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν νέες εγγραφές στις χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένου του Ην. Βασιλείου, της Ελβετίας, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας. Στοιχεία πωλήσεων για την Πορτογαλία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία δεν είναι διαθέσιμα.

Ποια μοντέλα σαρώνουν;
Η ηλεκτρική ώθηση της Stellantis στην Ευρώπη είχε ως «οδηγό» το ηλεκτρικό Fiat 500, το οποίο ήταν το BEV με τις περισσότερες πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον αναλυτή Matthias Schmidt. Το ηλεκτρικό «500» ήταν το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία και τη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Carlos Tavares στους επενδυτές. Ένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο της Stellantis. το Peugeot e-208, κατέλαβε την πρώτη θέση στα EV στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.