«Χαστούκι» 75%: Την πάτησε ο Τζο Μπάιντεν…

«Χαστούκι» 75%: Την πάτησε ο Τζο Μπάιντεν...

Άσχημα μαντάτα για τον ίδιο.

Ήταν ο υποψήφιος εκείνος με την τεράστια πολιτική πείρα στο… υψηλότερο ράφι (αντιπρόεδρος, μην ξεχνάμε, των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα) που θα έβαζε τέλος στη «λαίλαπα» του διχαστικού και επικίνδυνου Ντόναλντ Τραμπ. 

Όπερ και εγένετο: ο Τζο Μπάιντεν, περί ου ο λόγος, κέρδισε τις εκλογές στα τέλη του 2020 και έδιωξε από τον προεδρικό θώκο τον Τραμπ, κάνοντας σύσσωμη την σκεπτόμενη πλάση να πάρει βαθιά ανάσα.

Ωστόσο, στον περισσότερο από 1.5 χρόνο της προεδρίας του, τα εμφανή λάθη του ηγέτη των Δημοκρατικών μαζί με την γενικότερη εικόνα του που θυμίζει άνθρωπο πασιφανώς κουρασμένο και, σε μερικές περιπτώσεις, αποπροσανατολισμένο, έχουν φθείρει σημαντικά την εικόνα του.

Το αποτέλεσμα; Ο Τραμπ προηγείται με σημαντική διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών του 2024, την στιγμή που τα ποσοστά του ίδιο του Μπάιντεν μοιάζουν να καταβαραθρώνονται.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει κι ένα γκάλοπ εντός των κόλπων των Δημοκρατικών: το 75% των ψηφοφόρων του κόμματος θα ήθελε να δει κάποιον άλλον υποψήφιο και όχι τον νυν πρόεδρο το 2024. Αυτό σημαίνει πως 3 στους 4 εντός, ξαναλέμε, του κόμματός του, δε θεωρούν πως είναι καλή ιδέα ο Μπάιντεν να συνεχίσει και μετά το πέρας της τωρινής του θητείας.

Ο σημαντικότερος λόγος, φυσικά, όπως αναφέρει το CNN (που διενήργησε και την ψηφοφορία) είναι πως ο Μπάιντεν είναι ήδη 80 ετών σχεδόν και μοιάζει αδύνατο στην παρούσα φάση να μπορέσει να έχει την απαιτούμενη ενέργεια και την πνευματική διαύγεια που απαιτείται για μια κοπιαστική (και σημαντική…) δουλειά.

Μην ξεχνάμε πως στο υποθετικό σενάριο που κερδίσουν εκ νέου οι Δημοκρατικοί (αν και βρίσκονται πίσω από τους Ρεμπουμπλικάνους σε όλες τις δημοσκοπήσεις) αυτό θα σημαίνει πως ο πρόεδρος Μπάιντεν θα κυβερνά έως και τα 86 του χρόνια.

Πολύ δύσκολο…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.