Πολύ μεγάλα deal για Μελισσανίδη και Κόκκαλη…

Μπαίνει ξανά στα media ο Κόκκαλης!
Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα για τους δύο οικονομικούς κολοσσούς.

Μπορεί να έχουν αποσυρθεί σε θεσμικό επίπεδο από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως επιχειρηματικά συνεχίζουν να ανθούν.

Τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο και ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην ελληνική οικονομία, με νέα deal που ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο και την οικονομική τους ισχύ.

Νιητής στο ΤΑΙΠΕΔ

Πιο συγκεκριμένα, στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη πέρασε η αξιοποίηση του ακινήτου Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας στο δήμο Θερμαϊκού.

Με προσφορά που έφτασε τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ η κυπριακή εταιρία Matenisa Trading Co, που βρίσκεται υπό την κατοχή του, κέρδισε τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, αφού πλειοδότησε των δύο άλλων αντιπάλων που κατέθεσαν προτάσεις.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία του Δημήτρη Μελισσανίδη υποχρεώθηκε να υπερδιπλασιάσει την αρχική της πρόταση ύψους 8,1 εκατομμυρίων ευρώ, αφού το ΤΑΙΠΕΔ είχε ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν νέες προσφορές, αφού οι αρχικές κρίθηκαν πολύ μικρές.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ συμμετέχει και σε σχήμα του επιχειρηματία Alex Haditaghi, ο οποίος που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, δείχνοντας την πολυσχιδή και έντονη του δράση σε όλους τους τομείς του ελληνικού επιχειρείν.

Μπάσιμο στον ασφαλιστικό κλάδο

Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Κόκκαλης κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στον ασφαλιστικό κλάδο, στον οποίο διαβλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και κέρδους.

Ο αειθαλής επιχειρηματίας φαίνεται πως βρήκε τους απαραίτητους επιχειρηματικούς συμμάχους που θα συμμετάσχουν στην εξαγορά του 65% της Ευρώπη Ασφαλιστική που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του επιχειρηματία Νίκου Μακρόπουλου, σε ένα deal που σε πρώτη φάση θα κοστίσει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να προκύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Intracom Properties, αλλά και ιδιωτική τοποθέτηση στην Κλουκίνας-Λάπας (Κ.Λ.Μ.), ώστε να δημιουργηθεί το νέο συμμετοχικό σχήμα που θα πάρει στα χέρια της την κλειδωμένη αγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Ονόματα όπως αυτό του εφοπλιστή Γιώργου Μουνδρέα, το fund Orasis του Τζορτζ Έλιοτ, ο Βασίλης Κάτσος και άλλοι επιχειρηματίες είναι κάποιοι από τους «συμπαίκτες» του Σωκράτη Κόκκαλη, σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα που εκτιμάται ότι σε ορίζοντα διετίας ενδέχεται να φέρει κέρδη της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της ασφάλιση ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων, αλλά και την έκδοση εγγυητικών για έργα στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας, των κατασκευών, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version