Κοντά στο 7%: Πολάκης για το μπαμ της χρονιάς με νέο κόμμα!

Ο Πολάκης απαντά στο «αρκουδιάρης» του Σαββόπουλου

Θα το τολμήσει άραγε ο αψύς Κρητικός πολιτικός;

Το σχοινί ήταν τεντωμένο εδώ και καιρό, πλέον έσπασε. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη και πλέον οι εξελίξεις αναμένεται να πάρουν μορφή χιονοστοιβάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συγχωρέσει αρκετά ατοπήματα στον αψύ Κρητικό πολιτικό, όμως αυτή τη φορά αποφάσισε να τον «τελειώσει» μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με την συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, Νατάσσα Πετρούλια.

Η επόμενη κίνηση του Πολάκη

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μία σειρά από λεκτικούς ακροβατισμούς του Παύλου Πολάκη, ο οποίος κι άλλες φορές είχε ξεπεράσει τα όρια, χωρίς να υπάρχει κάποια εσωκομματική επίπληξη.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Κασσελάκης διέγραψε τον Σφακιανό πολιτικό και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πια ουκ ολίγες διαφορετικές συνιστώσες.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι το εξής: ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Παύλου Πολάκη; Θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Οκτωβρίου ή μήπως θα επιλέξει έναν άλλον δρόμο και την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού;

Μεγάλο ρεύμα

Αν επιλέξει το δεύτερο σενάριο, ενδεχομένως να βρεθούν όλοι προ μεγάλης εκπλήξεως. Το ιδιαίτερο πολιτικό του στιλ έχει σημαντική ανταπόκριση κυρίως στα λαϊκά στρώματα και κάποιες δημοσκοπήσεις δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για έναν πολιτικό με μεγάλο ρεύμα αυτή τη στιγμή.

Τόσο μεγάλο, που αν είχε δικό του κόμμα και κατέβαινε στις εκλογές, τότε θα έμπαινε στην Βουλή άνετα και με ποσοστό που θα προκαλούσε μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού οι μετρήσεις τον δείχνουν να συγκεντρώνει ποσοστό υπερδιπλάσιο από το 3% που δίνει το εισιτήριο για το ελληνικό κοινοβούλιο!

Τριχοτομημένος ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που υπάρχει ως χειροπιαστή αλήθεια είναι η… τριχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά το κίνημα των «87» υπάρχει πλέον και η «ομάδα Πολάκη», αφού ο Κρητικός Βουλευτής φέρεται να έχει μεγάλη επιρροή στην Κεντρική Επιρροή, κάτι που μπορεί να επηρεάσει όλες τις μελλοντικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ο Πολάκης θα συνεχίζει να στηρίζει πολλές από τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνάμα απαλλαγμένος από τον βραχνά της «κομματικής πειθαρχεία» θα έχει πλέον το περιθώριο να διαφοροποιεί την άποψη του σε διάφορα ζητήματα που δεν συμφωνεί και να χτίσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό του προφίλ και το να φτιάξει κι άλλο το δικό του αποτύπωμα.

Η ουσία είναι ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά στην Κουμουνδούρου, που μπαίνει σε εποχή ακραίας εσωστρέφειας, που αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.