Σπάτα ελικόπτερο: Η απόλυτη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα του 22χρονου

Σπάτα: Ο λόγος που ο 21χρονος Βρετανός επέστρεψε στο ελικόπτερο λίγο πριν συμβεί το μοιραίο

Τι συνέβη και διαμελίστηκε ο νεαρός 

Νέο σενάριο στην αναζήτηση των συνθηκών που οδήγησαν στον φρικτό θάνατο του Jack Fenton στα Σπάτα!

Τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο 22χρονος βρετανός να προσπαθούσε να βγάλει selfie και τότε να δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα από τον έλικα του ελικοπτέρου, οι Βρετανοί σημειώνουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε ξεχάσει το τηλέφωνό του μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος και να επέστρεψε να το πάρει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εκπρόσωπος της Αστυνομία μίλησε στο βρετανικό Μέσο ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει». Ενώ συμπληρώνει για την πορεία των ερευνών πως: «Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

Παράλληλα, όπως αναπαράγει και η Sun, ο Ιωάννης Κονδύλης, επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, δήλωσε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι «από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. «Από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός (σ.σ. ο Τζακ Φέντον) ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. Οι αναφορές λένε ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν μιλούσε ή απλά επέστρεφε στους φίλους του» φέρεται να δήλωσε.

Η απόρριψη της θεωρίας της «selfie» από Ελληνες αξιωματούχους ουσιαστικά συμφωνεί με τα όσα υποστήριξε η αδερφή του Τζακ, Νταίζη αλλά και οι φίλοι του, που από την πρώτη στιγμή είπαν πως δεν επιχειρούσε να βγάλει φωτογραφία. Η αδερφή του είπε στη MailOnline ότι «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω. Ισως ξέχασε κάτι. Αλλά η υπόθεση ότι επέστρεψε για να βγάλει μια selfie είναι ψέμα».

Ωστόσο θέλησε να ξεκαθαρίσει πως: «Ο Τζακ δεν ήταν κάποιο πλούσιο, αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Ήταν η πρώτη του βόλτα με ελικόπτερο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.