«Το ήξερα μέσα μου»: Τέλος στην αγωνία της μητέρας του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω

kos-ben-nintam

Η τελευταία εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν στην Κω. Ως γνωστόν πριν από καιρό ένας Δανός, ισχυριζόταν ότι είναι ο μικρός Μπεν και ότι είχε απαχθεί τότε από το σπίτι, όπου έμενε με τη μητέρα του.

Φέρεται επίσης να ισχυριζόταν ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί και πως ο ίδιος θυμάται πριν από 25 χρόνια να πηγαίνει σε μια αγορά και κάποιος να τον φωνάζει «Μπεν», πριν τον πάει σε ένα τροχόσπιτο.

Η αστυνομία έλαβε δείγμα DNA από τον συγκεκριμένο άντρα, τα αποτελέσματα που βγήκαν πριν λίγες μέρες όμως έδειξαν ότι δεν ταιριάζει με το αντίστοιχο του Μπεν.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι, μόλις έμαθε τα άσχημα νέα, δήλωσε στη Mirror ότι δεν θα σταματήσει την αναζήτηση: «Δεν θα τα παρατήσω ποτέ όσο ζω. Ήξερα μέσα μου ότι δεν ήταν αυτός, αλλά πάντα υπάρχει αυτή η ελπίδα, υπάρχει πάντα αυτή η ευκαιρία. Θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν περιμένεις, είναι πάντα δυνατό. Οπότε αυτό είναι απογοητευτικό, προφανώς. Δεν θα αφήσουμε αυτό να μας αποτρέψει από το να κάνουμε έκκληση σε άλλους ανθρώπους να παρουσιαστούν, αν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι ο Μπεν. Θα λαμβάνουμε πάντα εμπιστευτικά οποιαδήποτε πληροφορία. Η αναζήτηση συνεχίζεται. Είναι μια περίπτωση να ξαναχτίσω τη δύναμη και την ελπίδα μου για να συνεχίσω την αναζήτηση».

Τι πιστεύει η αστυνομία ότι συνέβη στον Μπεν

Από το 2017 η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Μπεν βρίσκεται θαμμένος κάπου στην Κω, ενώ ιδιωτικοί ερευνητές που προσέλαβε η μητέρα του έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αγοράκι πέθανε την μέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.

Μπεν Νίνταμ: Το ανατριχιαστικό σενάριο

Η Κέρι θέλει να εντοπίσουν έναν κρίσιμο μάρτυρα που οδήγησε στη θεωρία ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Ισχυρίστηκε ότι ένας οδηγός εκσκαφέα, ο Ντίνος, ομολόγησε στο νεκροκρέβατό του ότι μπορεί να σκότωσε κατά λάθος το 21 μηνών παιδί.

Ωστόσο όταν πλησίασαν οι Βρετανοί αξιωματούχοι για διευκρινίσεις τον εν λόγω μάρτυρα, εκείνος απάντησε πως το είπε επειδή ήθελε να βάλει τέλος στον πόνο της μητέρας του παιδιού και αργότερα αρνήθηκε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Η Κέρι ζητάει επίσης να ερευνήσουν κάποιους ντόπιους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην αρχική έρευνα για τον Μπεν, αρκετοί που ήταν φίλοι του νεκρού, σήμερα, οδηγού εκσκαφέα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πού βρίσκεται ο Μπεν σε αυτό το νησί. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να ζήσουν με τον εαυτό τους γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στα βασανιστήρια μας», είπε.

«Άκουσα ουρλιαχτό»

Χώμα με αποσύνθεση αίματος βρέθηκε στην περιοχή όπου χειριζόταν το μηχάνημά του ο νεκρός οδηγός του. Η Κέρι είπε ότι ένας ηλικιωμένος μάρτυρας είπε σε αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας ότι μίλησε με τον Ντίνο το πρωί μετά την εξαφάνιση του Μπεν. Έτρεμε και ίδρωνε και όταν ρώτησε τον Ντίνο αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, είπε: «Ναι είναι πιθανό. Άκουσα ένα ουρλιαχτό αλλά νόμιζα ότι ήταν σκύλος».

«Υπήρχε επίσης μια άλλη ομολογία, αλλά δεν εξακριβώθηκε ποτέ. Μας είπαν ότι υπήρχε ένα σημείωμα ή μια επιστολή, αλλά αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί», είπε η Κέρι.

Μετά από δύο εντατικές έρευνες, η αστυνομία βρήκε μόνο ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι που πιστεύεται ότι ήταν του Μπεν. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ίχνη DNA από αποσυντεθειμένο σώμα, αλλά δεν ταίριαζε με τον Μπεν Νίνταμ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.