Ούτε Σαμαράς, ούτε Καραμανλής: Το πρόσωπο – έκπληξη που παίζει πιο δυνατά απ’ όλα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

kostas-karamanlis-antonis-samaras
Ποιον θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει πάρει «φωτιά» μετά και τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ, από βουλευτές που δεν προτίθενται να ψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία.

Η κ. Σακελλαροπούλου δέχτηκε κριτική για την απόφασή της να παραστεί σε δείπνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχτηκε, η κ. Σακελλαροπούλου είπε πως: «θεωρώ ότι είναι παράλογο μετά την ψήφιση του νόμου, ενός νόμου μάλιστα που αφορά ένα θέμα που στις περισσότερες φιλελεύθερες δημοκρατίες έχει επίσης υιοθετηθεί, να συζητούμε ότι κάποιος κακώς παίρνει τη θέση της μιας ή της άλλης πλευράς και ότι πλήττει τα αισθήματα αυτού που έχει την άλλη άποψη».

«Από κει και πέρα, τα περιστατικά εκείνης της βραδιάς δεν έχουν και τόση σημασία, θέλω όμως να πω ότι υπήρξα 40 χρόνια δικαστής και πάντα εκδηλώθηκα, αγωνίστηκα, στο μέτρο που αφορούσε υποθέσεις τις οποίες επεξεργάστηκα, για τα ατομικά δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία η βασική αρχή, είναι η καθολικότητα. Η καθολικότητα της απόλαυσης των δικαιωμάτων είναι η κεντρική αρχή για τα δικαιώματα σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία», τόνισε.

«Διχαστικό είναι να χωρίζει κανείς τα δικαιώματα σε πλειοψηφίες και μειοψηφίες, όχι να υπερασπίζεται την καθολική απόλαυση. Εδώ κάποιοι συμπολίτες μας διεκδίκησαν και πέτυχαν να απολαύσουν δικαιώματα που εμείς ήδη έχουμε. Δεν αφαίρεσαν κάτι από κανέναν άλλο. Αλλά σέβομαι τις απόψεις όλων», ανέφερε.

Ωστόσο η στάση της έχει προκαλέσει… αντάρτικο εντός της ΝΔ από βουλευτές που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο και έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για δεύτερη φορά.

Πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «προφανώς δεν αποφασίζει μόνος του» για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά σέβεται τη συνταγματική επιταγή που τον περιγράφει ως ένα πρόσωπο που πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή.

Θεωρώντας ως δεδομένο ότι η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου δεν έχει όλες τις ψήφους από την ΚΟ της ΝΔ, δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει έναν «άσσο στο μανίκι» για το πρόσωπο που τελικώς θα προτείνει η ΝΔ το 2025.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Κώστα Καραμανλή – Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε μία γυναίκα που θεωρείται ευρείας αποδοχής.

Ένα όνομα που, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του ieidiseis.gr, βρίσκεται ήδη στο τραπέζι είναι της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Την κ. Αγγελοπούλου εισηγήθηκαν στον κ. Μητσοτάκη με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μία προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, η οποία πιθανότατα θα μπορούσε να τύχει ευρύτατης πολιτικής αποδοχής ως μία εξωστρεφής υποψηφιότητα με δυνατότητα προώθησης και προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται προς την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου, με σκεπτικό ότι είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής.

Ταυτόχρονα, στο «τραπέζι» υπάρχει το όνομα του Κώστα Τασούλα με σκοπό τη συσπείρωση εντός της ΝΔ που είναι σε χαμηλά επίπεδα, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο από τα «σπλάχνα» του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version