Ντέμη Γεωργίου: Τα 3 συμπτώματα που δεν την άφησαν να δει τι πραγματικά είχε

ntemi-georgiou

Η Ντέμη Γεωργίου είχε διαφορετική διάγνωση από τη λοίμωξη

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, έφυγε από τη ζωή η Ντέμη Γεωργίου. Η πρώην παίκτρια του MasterChef έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από βακτηριακή μόλυνση που υπέστη.


Tο πρωί της Κυριακής (21/07) η Ντέμη Γεωργίου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το κέντρο υγείας της Πάρου (σ.σ. όπου εργαζόταν) στην Αθήνα όπου και νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Βακτηριακή λοίμωξη: Τι είναι

Όπως αναφέρθηκε, η Ντέμη Γεωργίου νόσησε από βακτηριακή λοίμωξη, που είναι νόσος που έχει προκληθεί από βακτήρια.

Τα βακτήρια είναι μκικροοργανισμοί που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Δημιουργούν αποικίες στις επιφάνειες και τα κοιλώματα του σώματος (συμβίωση) προσφέροντας διάφορα οφέλη.

Έχουν όμως και την ιδιότητα να δημιουργούν μια λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό εισβάλλοντας σε ιστούς, καταστρέφοντας κύτταρα και απελευθερώνοντας τοξίνες, κάτι που μπορεί να προκληθεί από υπάρχοντα βακτήρια, ή από εξωτερική μόλυνση.

Όταν το παθογόνο βακτήριο εξαπλωθεί στον οργανισμό και αρχίζει να προκαλεί συμπτώματα και δυσλειτουργίες, τότε μιλάμε για βακτηριακή λοίμωξη.

Υπάρχουν δε συγκεκριμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μίας τέτοιας κατάστασης:

  • Κατανάλωση αυγού ή κρέατος ωμού ή μισοψημένου
  • Γενετική προδιάθεση για εκδήλωση βακτηριακής λοίμωξης
  • Κατανάλωση ληγμένων τροφών ή και τροφών που έχουν μείνει πάνω από 2 μέρες αποθηκευμένες
  • Υποσιτισμός
  • Χρόνιες ασθένειες
  • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Μη σωστή καθαριότητα των χεριών (π.χ. μετά την τουαλέτα)
  • Άγγιγμα με τα χέρια περιττωμάτων από κατοικίδια, ωμά φρούτα και λαχανικά που μπορεί να είναι μολυσμένα από βακτήρια

Ντέμη Γεωργίου: «Αν είχε κάνει εξετάσεις, θα είχε σωθεί»

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα», εξήγησε τι οδήγησε την Ντέμη Γεωργίου στον θάνατο. «Το σηπτικό σοκ το αντιμετωπίζουμε στα νοσοκομεία όταν πάει ο ασθενής έγκαιρα στο νοσοκομείο. Από το ιστορικό που άκουσα δυστυχώς η κοπέλα αυτή ήταν με αδυναμία και δεν το ήξερε, πήρε άδεια γι’ αυτό κι έμεινε σπίτι. Άμα δεν έχεις δει το περιστατικό, δεν μπορείς να πεις πολλά».

«Την βρήκαν σε κώμα, την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πάρου και μετά την έφεραν και τη διασωλήνωσαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Τα βακτήρια είναι τα μικρόβια, συνυπάρχουν στον οργανισμό. Ένα μικρόβιο μπορούμε να το πάρουμε από οτιδήποτε. Αυτό το βακτήριο όταν μπαίνει στον οργανισμό, καταστρέφει τα κύτταρά μας και βγαίνουν τοξίνες, αυτές πάνε στα όργανα και φτάνουμε στο πολυοργανικό σύνδρομο, δηλαδή σιγά σιγά καταστρέφει όλα τα όργανα», εξήγησε η Ματίνα Παγώνη.

«Η κοπέλα καθόταν σπίτι γιατί δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να πάει σε έναν γιατρό. Γιατί αν έκανε τις πρώτες εξετάσεις, θα φαινόντουσαν κάποια πράγματα. Αυτό δεν έγινε σε μία μέρα, ήταν περισσότερες μέρες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Δεν πεθαίνεις από ένα οποιοδήποτε μικρόβιο. Εξαρτάται τι μικρόβιο είναι, πόσες μέρες έχουν περάσει, τι συμπτώματα έχεις, πώς τα αντιμετώπισες και όλα αυτά. Αν είχε πάει στο Κέντρο Υγείας και είχε κάνει εξετάσεις και είχε πάρει αντιβίωση, θα είχε σωθεί», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.


Τα 3 συμπτώματα της Ντέμης Γεωργίου

Σύμφωνα με την Ανδριάνα Μανέτα, στενή φίλη της Ντέμης Γεωργίου, η σεφ είχε τρία συμπτώματα και έπαιρνε αγωγή για γαστρεντερίτιδα. Συγκεκριμένα:

  1. Δεν ένιωθε τα άκρα της
  2. Είχε μουδιάσματα και ενοχλήσεις
  3. Δυσφορία

«Η Ντέμη είχε συμπτώματα κόπωσης τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες. Διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα οπότε η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε ήταν για γαστρεντερίτιδα», είπε η κ. Μανέτα μιλώντας στο Μega.

«Αισθανόταν αρκετή δυσφορία και δεν πήγαινε στο εστιατόριο. Το Σάββατο το βράδυ κατάλαβαν ότι είχε κάτι πολύ πιο σοβαρό γιατί άρχισε να ενημερώνει εμάς, τους πιο οικείους της, ότι αν κλείσει τα μάτια της θα ”φύγει”, αυτά ήταν τα τελευταία της μηνύματα. Εκεί κατάλαβε και η συνέταιρος της και σύντροφό της ότι συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, η σύντροφος βρήκε την Ντέμη σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι, «δεν ήταν ζωντανή». Την επανέφερε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας αλλά δεν υπήρχε ελικόπτερο.

Η Ντέμη Γεωργίου διακομίστηκε μία ημέρα μετά στην Αθήνα αλλά είχε ήδη υποστεί σηπτικό σοκ και ήταν σε κώμα. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως τα όργανά της δεν λειτουργούσαν και «δεν μας έδωσαν καμία ελπίδα».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.