Τελική ευθεία: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

pasok

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Με στόχο το «μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ», όπως είπε η Άννα Διαμαντοπούλου στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς της, όλοι είναι εναντίον όλων ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Το άλλοτε κραταιό κόμμα της Μεταπολίτευσης είναι ήδη 12 χρόνια μακριά από την κυβέρνηση και 15 χρόνια μακριά από την εκλογική νίκη.

Με στόχο την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές είναι οκτώ, με τον καθένα να διεκδικεί το χρίσμα υποσχόμενος να επιστρέψει το κόμμα στις… παλιές δόξες.

ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον νέο αρχηγό

Ο διευθυντής ερευνών της Palmos Analysis, Πασχάλης Τεμεκενίδης, μίλησε στην Ναυτεμπορική για τις δημοσκοπήσεις που γίνονται για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Σχολίασε πως σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει αν αποχωρήσει κάποιος από τους υποψηφίους, κάτι που έχουμε δει στο παρελθόν

«Δική μου εκτίμηση είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν γενικές τάσεις» στην παρούσα φάση, ανέφερε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως υπάρχει μία τριάδα που δείχνει ότι έχει κοινό στη βάση του ΠΑΣΟΚ και καταγράφει προβάδισμα:

  1. Νίκος Ανδρουλάκης
  2. Παύλος Γερουλάνος
  3. Χάρης Δούκας

Η τελική εικόνα για τις εσωκομματικές εκλογές θα φανεί στις δημοσκοπήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου, εκτίμησε ο κ. Τεμεκενίδης.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη στηρίζεται από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Χάρης Δούκας έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Όμως, είναι αρνητικό για τον κ. Δούκα πως δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την εκλογή του στη δημαρχία της Αθήνας και ενώ δεν έχει προλάβει να αποδείξει το έργο του διεκδικεί την προεδρία κόμματος. Αυτή η απόφαση αφήνει μια αρνητική χροιά στο εγχείρημά του…

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος έχει τη στήριξη της οικογένειας που έχει ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ, των Παπανδρέου. Οπότε δεν αποκλείεται να κάνει την ανατροπή στους ψηφοφόρους του κόμματος και εν τέλει να εκλεγεί αρχηγός ως συνεχιστής του οράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.