Θέμα ωρών: Τους τελειώνει ο Μητσοτάκης

kuriakos-mitsotakis
Τι αλλάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει χτυπήσει «καμπανάκι» στη ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας τα χαμηλά σκορ στις δημοσκοπήσεις, ετοιμάζεται για αλλαγές στο επιτελείο του.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης παραπόνων από βουλευτές για κλειστές πόρτες από γενικούς γραμματείς που δεν έχουν αποδώσει τα επιθυμητά στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει «ανασχηματισμό» που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα αφορά τους γενικούς γραμματείς.

Το σενάριο για σαρωτικό ανασχηματισμό σύμφωνα με τον οποίο από τους 63 γενικούς γραμματείς, οι μισοί αλλάζουν δεν φαίνεται μα επιβεβαιώνεται. Κάποιοι στοιχηματίζουν ότι ο αριθμός τους θα κινηθεί γύρω στους 15 – 20, μαζί με το rotation που θα γίνει.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πάρει λίστες με ονόματα

Την ίδια στιγμή, τρία πρόσωπα «κλειδιά» ασχολούνται με τις λίστες που θα παραδοθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους γενικούς γραμματείς.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος που μαζί με τον υφυπουργό Θανάση Κοντογιώργη έχουν την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και έχουν γνώση ποιοι τομείς και ποια πρόσωπα έχουν καλύτερη ή χειρότερη επίδοση, σε σχέση με τα σχεδιαγράμματα και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης μεταξύ άλλων έχει ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς οι οποίοι επαινούν ή θάβουν τους γενικούς γραμματείς τους ζητώντας την παραμονή ή την απομάκρυνση τους.

Κρίσιμο ρόλο παίζει και ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης, ο οποίος έχει την γεωγραφία του κόμματος, ξέρει πρόσωπα και πράγματα.

Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση και τις εισηγήσεις όλων των πλευρών θα τις καταθέσει ο Γιώργος Μυλωνάκης στον πρωθυπουργό ο οποίος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version