Τούμπα όλα: Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση για το ποσοστό του Τραμπ με αντίπαλο την Κάμαλα Χάρις

kamala-harris
Η Κάμαλα Χάρις ετοιμάζεται να πάρει το χρίσμα και το τοπίο αλλάζει άρδην

Η Κάμαλα Χάρις έχει εξασφαλίσει την στήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο των Δημοκρατικών και άρα μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση Τζο Μπάιντεν.

Η Χάρις τόνισε πως είναι «υπερήφανη» διότι «εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια» του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία.

Δημοσκοπήσεις: Μπορεί η Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ;

Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και αφού είχε προηγηθεί το καταστροφικό για τους Δημοκρατικούς debate, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτοξεύτηκε στις δημοσκοπήσεις με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι φωνές για την απόσυρση του νυν προέδρου από την εκλογική κούρσα.

Ο Τραμπ εκτοξεύτηκε σε δημοσκοπήσεις έναντι του Μπάιντεν τον οποίο ξεπερνούσε ακόμη και με… double score. Ωστόσο, μετά την απόσυρση του δεύτερου το τοπίο φαίνεται πως έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με 11 δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά 1,5% με 2% έναντι της Κάμαλα Χάρις.

Δημοσκόπηση των Washington Post – ABC News – Ipsos αυτό το μήνα έδειξε ότι το 70% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων που τείνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσαν «ικανοποιημένοι» με την επιλογή Χάρις.

Άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Καμάλα Χάρις βρίσκεται πίσω κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους New York Times, oι δύο ποσοστιαίες μονάδες όμως φαίνεται πως αποτελούν βελτίωση σε σχέση με τη θέση που θα λάμβανε ο Μπάιντεν.

Η Καμάλα Χάρις υπολειπόταν κατά μία μόνο ποσοστιαία μονάδα στην Πενσυλβάνια που θεωρείται κρίσιμη πολιτεία στις εκλογές ενώ στην επίσης κρίσιμη Βιρτζίνια προηγείται με 5%.

Πού θα «χτυπήσει» ο Τραμπ την Χάρις;

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την νίκη στις εκλογές εάν στοχεύσει στη μεταναστευτική κρίση, που την χρεώνει τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της παράταξής του στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, και στην αύξηση του κόστους ζωής.

Πηγές στην εκστρατεία του μεγιστάνα εξηγούν ότι θα παρουσιάσει την Κάμαλα Χάρις ως «συγκυβερνήτρια» των πολιτικών για τα δυο προβλήματα, που προκαλούν ολοένα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ.

Πηγές στην εκστρατεία εξήγησαν πως θα ταυτίσουν την Κάμαλα Χάρις όσο περισσότερο είναι δυνατό με την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη μετανάστευση. Θα τη συνδέσουν επίσης με την οικονομική πολιτική.

Υπήρξε «συγκυβερνήτρια του οράματος του Μπάιντεν», συνόψισε σύμβουλος της εκστρατείας Τραμπ που μίλησε στο Ρόιτερς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι την περασμένη εβδομάδα.

Αν βάλουν «την “Κάμαλα που κακαρίζει” επικεφαλής του ψηφοδελτίου, είμαστε μια χαρά», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την προσβολή που χρησιμοποιεί η εκστρατεία το τελευταίο διάστημα εναντίον της αντιπροέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός διότι αρέσκεται να χρησιμοποιεί προσβλητικές ως και απροκάλυπτα υβριστικές εκφράσεις όταν αναφέρεται στους αντιπάλους του, έδωσε μια γεύση στους οπαδούς του, σε εμφάνισή του στο Μίσιγκαν, για το τι πρέπει να περιμένει η Κάμαλα Χάρις το προσεχές διάστημα.

«Τη λέω “Κάμαλα που κακαρίζει”. Την έχετε ακούσει να γελάει; Είναι τρελή. Μπορείς να καταλάβεις πολλά από το πώς γελάει κανείς. Είναι τρελή, είναι θεοπάλαβη», ανέφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version