Σπάτα: Ο λόγος που ο 21χρονος Βρετανός επέστρεψε στο ελικόπτερο λίγο πριν συμβεί το μοιραίο

Σπάτα: Ο λόγος που ο 21χρονος Βρετανός επέστρεψε στο ελικόπτερο λίγο πριν συμβεί το μοιραίο

Γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

Από εκεί θα τους παραλάμβανε το ιδιωτικό τους jet για να τους μεταφέρει στην Βρετανία. Οι λιμουζίνες μάλιστα ήταν έτοιμες αναμένοντας τους επιβάτες τους.

Πάνω από 17.000 το κόστος του ταξιδιού με το ελικόπτερο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα δηλαδή, έφτασε τις περίπου 15.000 λίρες., δηλαδή περίπου 17.600 ευρώ.

Σπάτα: Ο λόγος που ο 21χρονος Βρετανός επέστρεψε στο ελικόπτερο λίγο πριν συμβεί το μοιραίο

Η οικογένεια του 21χρονου δεν κατονομάζεται, ωστόσο γίνεται γνωστό πως είναι από τις πιο πλούσιες του βρετανικού τζετ σετ.

Αστυνομικός που μίλησε στη Sun είπε πως «μιλάμε για μία τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει ασαφής, τι έγινε ή τι προκάλεσε την τραγωδία, από τη στιγμή που οι έλικες είναι ένας τόσο ξεκάθαρος κίνδυνος».

Σημειώνεται πως ένα δεύτερο ελικόπτερο με συγγενείς του θύματος ακολουθούσε το πρώτο. Είδαν το τραγικό συμβάν και ζήτησαν από τον πιλότο να ενημερωθεί μέσω ασυρμάτου από τον πιλότο του πρώτου ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πιλότος που μετέφερε τους συγγενείς του νεκρού προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και όχι στο σημείο που σταθμεύουν τα ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην δουν οι επιβαίνοντες το φρικιαστικό θέαμα. Οι γονείς του νεαρού παραμένουν σε σοκ.

Εκείνο που προσπαθούν να εξηγήσουν τώρα οι αρχές είναι γιατί ο 21χρονος ενώ είχε βγει από το ελικόπτερο και είχε μεταφερθει σε ασφαλές σημείο επέστρεψε στο σημείο της τραγωδίας. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι αυτό να συνέβη για μια selfie. Οι αρχές δηλαδή θεωρούν ότι ο νεαρός στην προσπάθεια του να βγάλει μια όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακή φωτογραφία δεν υπολόγισε σωστά την απόσταση από το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.