6 ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: Σε ποια σχολή πέφτουν δραματικά οι βάσεις

baseis-2024

Με εκπλήξεις οι βάσεις 2024

Οι μαθητές έδωσαν πανελλήνιες και συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους. Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση για τις βάσεις 2024, προκειμένου να λάβει τέλος η αγωνία χιλιάδων νέων.

Οι φετινές βάσεις εισαγωγής που ανακοινώνονται στα τέλη Ιουλίου κρύβουν εκπλήξεις για τους υποψηφίους των φετινών πανελληνίων.

Οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν ήταν οι αναμενόμενες, με αποτέλεσμα η πτώση που είχε εκτιμηθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, λόγω του αυξημένου επιπέδου δυσκολίας των θεμάτων σε μαθήματα όπως τα Μαθηματικά, η Ιστορία, η Φυσική, να μην είναι τόσο καθολική.

Η «σφαγή» στη Φυσική

Αναμφίβολα, το μάθημα που φέτος προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν η Φυσική. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) υποστήριξε πως τα θέματα των πανελληνίων ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Από την πλευρά της η Ένωση Φυσικών είπε πως τρομοκράτησαν τα παιδιά και τα έκαναν να νιώσουν απογοήτευση με θέματα ιδιαίτερα μεγάλα, χωρίς διαβάθμιση δυσκολίας και προφανές αποτέλεσμα τη «σαλαμοποίηση» των βαθμολογιών των παιδιών προς τα κάτω.

Το αποτέλεσμα των θεμάτων… υπερπαραγωγή είχε σαν αποτέλεσμα σχεδόν 6 στους 10 να γράψουν κάτω από τη βάση.

Για να δείτε τα θέματα της Φυσικής πατήστε ΕΔΩ

Βάσεις 2024: Πού πέφτουν δραματικά

Νομικές και πολυτεχνικές σχολές φαίνεται ότι θα υποχωρήσουν φέτος ενώ πιο συγκρατημένη αναμένεται να είναι η πτώση στις Νομικές. Οι Ιατρικές, που πέρσι η σχολή της Αθήνας «έσπασε το φράγμα» των 19.000 μορίων, φαίνεται ότι θα εκτοξευτούν περαιτέρω φέτος.

Η μεγαλύτερη πτώση στις βάσεις 2024 αναμένεται να γίνει στις πολυτεχνικές σχολές, εξαιτίας της…. σφαγής στη Φυσική και των κακών επιδόσεων στα Μαθηματικά για τους υποψηφίους των πανελληνίων.

Για να δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά πατήστε ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη πτώση των βάσεων αναμένεται στις πολυτεχνικές σχολές και ιδιαίτερα στις πιο περιζήτητες οι οποίες είναι οι εξής:

  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
  • Ναυπηγών Μηχανικών
  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Πολιτικών Μηχανικών

Η μεγάλη πτώση των βάσεων οφείλεται κυρίως στα γραπτά των μαθητών στη Φυσική. Ταυτόχρονα, μεγάλη πτώση δεν αναμένεται στις σχολές Φυσικής και αυτό διότι δεν είναι ποτέ περιζήτητες, όπως είναι οι πολυτεχνικές.

Τέλος, για να υπολογίσετε τα μόρια που συγκεντρώσατε από τις πανελλήνιες μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.