Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν είναι τυχαία: Έχετε αντιληφθεί τι έρχεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα;

6 κύματα, δεν κόλλησαν ποτέ: Ποιο κοινό χαρακτηριστικό είχαν τελικά όσοι δεν νόσησαν ποτέ από κορωνοϊό
Τα λύματα προβλέπουν πάντα το μέλλον!

Μετά από τόσα χρόνια «συμβίωσης» με τον κορωνοϊό, είναι πλέον γνωστό. Τα λύματα και η ανάλυση τους λένε όλη την αλήθεια. Είναι το καλύτερο εργαλείο πρόγνωσης που έχουμε είτε θετικής είτε αρνητικής.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία νέα έξαρση του Covid-19, κάτι που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενο στην ιατρική κοινότητα, κυρίως λόγω της ακραίας τουριστικής σεζόν.

Ραγδαία αύξηση

Μόνο την περασμένη εβδομάδα είχαμε 575 εισαγωγές και 21 νέους θανάτους, αριθμοί αυξημένοι σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρσι το καλοκαίρι.

Οι αριθμοί αυτοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανέβουν κι άλλο τις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε στο ERTnews o καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ο κορωνοϊός έπαψε να είναι πανδημία και έχει μπει στην ενδημική του φάση. Θα ζει μαζί μας και θα κάνει εξάρσεις και υφέσεις. Τώρα είμαστε σε μια έξαρση».

Τι λένε τα λύματα

Η ανάλυση των λυμάτων στα αστικά κέντρα δείχνει ξεκάθαρη αυξητική τάση, κάτι που θα μεταφραστεί σε αυξημένο αριθμό εισαγωγών, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να προκύπτει ανησυχία πως το εθνικό σύστημα υγείας θα δεχθεί μεγάλη πίεση.

Ο κύριος Βασιλόπουλος ανέφερε και μία άλλη παράμετρο που σχετίζεται με τα εμβόλια και δείχνει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα που έχει ο τομέας της πρόληψης:  «Φέτος ήμασταν αρκετά έξυπνος λαός και κάναμε 3 εκατομμύρια εμβόλια γρίπης. Θρηνήσαμε 71 θανάτους από γρίπη, ενώ από κορωνοϊό, την ίδια χρονική περίοδο, έχουμε θρηνήσει πάνω από 1.300 νεκρούς».

Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στην μειωμένη προσέλευση για εμβόλια κατά του Covid-19, που για το έτος που διανύουμε υπολογίζονται στην χώρα μας «μόλις» στις 270.000, περίπου το 10% από αυτά που έχουν γίνει κατά της γρίπης, κάτι που φαίνεται και στην μεγάλη διαφορά στον αριμθό των θυμάτων από γρίππη και Covid-19 αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version