Σαρώνει χάρη στους Γερμανούς: Το ελληνικό νησί – έκπληξη που «βουλιάζει» φέτος από κόσμο

Σαρώνει χάρη στους Γερμανούς: Το ελληνικό νησί - έκπληξη που «βουλιάζει» φέτος από κόσμο

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά την Νάξο κάνει την τουριστική του αντεπίθεση

Το περασμένο Πάσχα η ροή ήταν ενισχυμένη κατά 22,8% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο με τα προτεινόμενα ελληνικά για διακοπές από την Greece-moments.com, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας, που εστιάζει αποκλειστικά σε ελληνικούς προορισμούς, αλλά και στις προτιμήσεις και τις αναζητήσεις Γερμανών τουριστών.

Η Άνδρος «βουλιάζει» φέτος από κόσμο και κλέβει τις εντυπώσεις ως ένας εναλλακτικός τουριστικός προορισμός εκτός από τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, αλλά και τα Επτάνησα!

Συνδυάζει τα πάντα

Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας, το νησί των εφοπλιστών αποτελεί έναν θελκτικό τουριστικό προορισμό, που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Η πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα, είναι μία από τις ομορφότερες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ελληνικό νησί, ενώ ως το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά την Νάξο, φημίζεται για την ποικιλομορφία που έχουν τα εδάφη και οι παραλίες της.

Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που έχει ως χαρακτηριστικό τα λευκά σπίτια με τις κόκκινες στέγες, υπέροχες αμμώδεις παραλίες και πολυάριθμα οργανωμένα μονοπάτια για πεζοπορία, η Άνδρος προσφέρει στον επισκέπτη μία μεγάλη γκάμα επιλογών, με το Μπατσί και το Γαύριο να κλέβουν τις εντυπώσεις των τουριστών.

Σαρώνει χάρη στους Γερμανούς: Το ελληνικό νησί - έκπληξη που «βουλιάζει» φέτος από κόσμο

Το λένε και οι αριθμοί

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το νησί έκλεισε με 40% αύξηση αφίξεων σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ το Πάσχα η ροή ήταν ενισχυμένη κατά 22,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο πρώτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκε αύξηση 3,8% συνολικά στον κύκλο εργασιών επιχειρήσεων εστίασης και παροχής καταλυμάτων, συγκριτικά με το 2023, με τον εντεταλμένο δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκο Μουστάκα να δηλώνει τα σχέδια του για ακόμα μεγαλύτερη τουριστική άνθηση: «Μέλημά μας είναι να αναδείξουμε την Άνδρο ως μια καταπράσινη όαση αυθεντικότητας, που προσφέρει πολλές διαφορετικές εμπειρίες, εξαιρετικά ποιοτικές αλλά όχι υπερκοστολογημένες.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες στο νησί έχουμε ξεκινήσει ένα κάλεσμα για διακοπές που δεν περιορίζεται στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.