Η απόλυτη έκπληξη: Αυτό είναι το εμβόλιο covid-19 που έσωσε τις πιο πολλές ζωές το 2021

Η απόλυτη έκπληξη: Αυτό είναι το εμβόλιο covid-19 που έσωσε τις πιο πολλές ζωές το 2021

Ποιος βρέθηκε στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Μια μελέτη δημοσίευσε η έγκυρη βρετανική επιθεώρηση Economist γύρω από τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που σώθηκαν από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και πώς αυτός ο αριθμός διαμοιράστηκε ανάλογα με το σκεύασμα κάθε εταιρείας που χρησιμοποίησε κάθε χώρα στους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού της.

Η μελέτη της Airfinity χρησιμοποίησε δεδομένα των χωρών, αποκλείοντας την Κίνα λόγω ελλιπών στοιχείων και χώρες με πληθυσμό μικρότερο των 90.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τη μελέτη σώθηκαν μόνο για το 2021 πάνω από 20.000.000 ζωές λόγω των εμβολίων που ανέπτυξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Πάνω από τους μισούς ανθρώπους από τα 20 εκατομμύρια σώθηκαν από δύο μόνο εμβόλια, αυτά της AstraZeneca-Oxford και του Pfizer-BioNTech. Το κάθε ένα από αυτά έσωσε σύμφωνα με τη μελέτη έσωσαν από 5-7 εκατομμύρια, με τον Economist λόγω αβεβαιότητας να κρίνει ότι πρόκειται για στατιστική ισοπαλία.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το κινεζικό εμβόλιο Sinovac, γνωστό ως CoronoVac, με περίπου 1,7-2,2 εκατομμύρια ζωές που σώθηκαν. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται αυτό της Moderna με 1,5-2 εκατομμύρια ζωές

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.