Ραγδαίες εξελίξεις: Τελειώνει ο Μπάιντεν

biden

Στο μάτι του κυκλώνα ο Τζο Μπάιντεν

O Τζο Μπάιντεν διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της Covid -19, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Οι εκλογές πλησιάζουν και ολοένα και δυσκολεύουν τα πράγματα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να αναβάλει την προεκλογική του εκστρατεία που διεξάγεται στη «σκιά» της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να αναβάλει όλες τις συμμετοχές του σε εκδηλώσεις και να γυρίσει στο Ντέλαγουερ. Ωστόσο και εκεί οι κάμερες κατέγραψαν στιγμιότυπα τα οποία προκαλούν ερωτήματα για την υγεία του.

Ο 81χρονος, βγήκε πολύ αργά από το Air Force One, κάνοντας πολλές φορές παύσεις. Μάλιστα, δυσκολεύτηκε να μπει και στο μαύρο SUV που θα τον μετέφερε.

Φάνηκε, επίσης, να χρειάζεται κάποια βοήθεια, καθώς τον έσπρωξαν διακριτικά μέσα στο αυτοκίνητο, πριν η αυτοκινητοπομπή απομακρυνθεί.


Τελειώνει ο Τζο Μπάιντεν

Η κρίση στο Δημοκρατικό κόμμα είναι μεγάλη αφού το debate αποδείχτηκε καταστροφικό για τον Τζο Μπάιντεν. Η τηλεμαχία σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή διαχείριση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας έχουν αυξήσει τις φωνές που του ζητούν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.


Πηγές ανέφεραν ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ είπε στον πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του και παρόμοια θέση εξέφρασε επίσης ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις.

Επίσης, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, που θεωρείται πως έχει μεγάλη επιρροή, έγινε ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον 81χρονο Μπάιντεν, να αποσυρθεί.

Επίσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι είπε ιδιαιτέρως στον Τζο Μπάιντεν πως δεν μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, όπως σημείωσαν τέσσερις πηγές κοντά στην Νάνσι Πελόζι, φέρεται να είπε στον Τζο Μπάιντεν πως θα μπορούσε να «καταστρέψει» τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο, αν συνεχίσει να επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό «θώκο» των ΗΠΑ.


Το τελευταίο «χτύπημα» στον Μπάιντεν ήρθε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που είπε σε οικεία του πρόσωπα πως δεν βλέπει νίκη των Δημοκρατικών αν είναι υποψήφιος ο νυν πρόεδρος.

Όπως αναφέρει σχετικά το άρθρο της Washington Post, επικαλούμενη πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο κ. Μπάιντεν, τουλάχιστον ιδιωτικά, έχει μια πιο ανοιχτόμυαλη στάση και είναι «είναι πρόθυμος να ακούσει» τις φωνές για να αποσυρθεί.

Σχετικά με την πιθανότητα ο Μπάιντεν να δώσει τη «σκυτάλη», το Politico είχε σχολιάσει νωρίτερα πως για πρώτη φορά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης, για λόγους υγείας, της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου.


Με όλη αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, τα πράγματα προμηνύονται εξαιρετικά δύσκολα για τον Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Πλέον είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή στις εκλογές, ενώ το ενδεχόμενο της νίκης είναι κυριολεκτικά άπιαστο όνειρο.

Η εμπιστοσύνη, όχι μόνο του αμερικανικού λαού, αλλά ακόμη και των Δημοκρατικών, έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα προς το πρόσωπο του νυν προέδρου, λόγω της αντικειμενικά κακής εικόνας του στις δημόσιες εμφανίσεις του και των συνεχών λαθών που κάνει, με την υγεία του και τη διαύγειά του να προκαλούν ερωτηματικά.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι πραγματικά κρίσιμο, με τις αποφάσεις που ενδέχεται να ληφθούν, να επηρεάσουν τις τύχες ολόκληρου του πλανήτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.