«Με προοπτική να αντικαταστήσουν τον Μητσοτάκη»: Η ανάρτηση όλο νόημα του Κώστα Βαξεβάνη που έγινε viral

kostas-baxebanis

Τι έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης; 

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που… ξαφνικά ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Ποτάμι».

Τότε, γράφτηκε πως το συγκεκριμένο κόμμα ήρθε ως απαίτηση ατόμων από το παρασκήνιο και σκοπό είχε να αποτελέσει ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ που θα έβγαινε πρώτος στις εκλογές.

Τότε, η οργή ήταν εμφανής σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ήλπιζε πως θα τελείωνε το μαρτύριο των μνημονιακών περικοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε σαν η μοναδική λύση, υποσχόμενος πως η «πρώτη φορά αριστερά» θα σηκώσει «τον ήλιο πάνω από την πατρίδα».

Ως δια μαγείας -ή και όχι- εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης ιδρύοντας το Ποτάμι, με σκοπό κεντρώοι και κεντροαριστεροί που είχαν απηυδήσει τότε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ του Σαμαρά να τον ψηφίσουν, αντί για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και η αλήθεια είναι πως ένα εύλογο ποσοστό είχε ψηφίσει Ποτάμι το 2015, στερώντας δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που εν τέλει συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου. Τότε, ήταν τέταρτο κόμμα με ποσοστό 6,05% και 17 βουλευτές.

Όμως, το Ποτάμι του Θεοδωράκη… άδειασε σε πέντε χρόνια και το 2019, που βγήκε η ΝΔ κυβέρνηση, διαλύθηκε. Όσο για τα στελέχη του, μετακινήθηκαν σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Βαξεβάνης: Η ανάρτηση με το Ποτάμι

Βρισκόμαστε στο 2024 και το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό μετά και το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με το 2015 και το ΠΑΣΟΚ επίσης, ενώ η ΝΔ σημειώνει συνεχώς απώλειες σε ποσοστά.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν, ιδιαιτέρως στον χώρο της κεντροαριστεράς που αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων στην Ελλάδα, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στα όσα γράφονται για το πώς σχεδιάζουν κάποιοι να αναλάβουν την κυβέρνηση παίρνοντας το «δαχτυλίδι» από την εγχώρια ελίτ.

Ο δημοσιογράφος γράφει πως αριστεροί και δεξιοί «διαγκωνίζονται» για να δημιουργήσουν «ένα βαλτώδες Ποτάμι, χωρίς ρεύμα».

Ο σκοπός τους είναι να τους δεχτεί η εγχώρια ελίτ για να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο Κώστας Βαξεβάνης καταλήγει στην ανάρτησή του πως «οι επαναλήψεις στην Ιστορία είναι τραγέλαφοι».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται ενώ έχουν προκυρηχτεί εκλογές για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ και βγήκε από την ντουλάπα ο… σκελετός, δηλαδή η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

Διαγκωνίζονται Αριστεροί, Δεξιοί, εντός εκτός και επί τα αυτά , για να δημιουργήσουν ένα βαλτώδες Ποτάμι, χωρίς ρεύμα, προκειμένου να πάρουν το δαχτυλίδι από την εγχώρια ελίτ με προοπτική να αντικαταστήσουν τον Μητσοτάκη. Οι επαναλήψεις στην Ιστορία όμως  είναι τραγέλαφοι

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.