Τσαβούσογλου εκτός ελέγχου: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για τα νησιά

Εκτάκτως στην Άγκυρα ο Έλληνας πρέσβης – Απειλές από Τσαβούσογλου για τα 12 μίλια

Τι είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας για την απόκτηση νέων F-16 από τις ΗΠΑ και τον όρο για τον ελληνικό εναέριο χώρο, ανέφερε ότι δεν μπορεί η Άγκυρα να πει ναι σε μία συμφωνία που θα της δέσει τα χέρια.

Υπάρχουν νησιά που η Ελλάδα «αδίκως» χαρακτηρίζει δικά της

Σημειώνοντας την προσπάθεια της Τουρκίας σε σχέση με την απόκτηση νέων F-16 από τις ΗΠΑ τόνισε ότι δεν μπορεί η Άγκυρα να πει ναι σε μία συμφωνία που θα της δέσει τα χέρια. Τι λένε εκεί; Ελληνικός εναέριος χώρος.

Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Αναφέρθηκε σε νησιά και βραχονησίδες τα οποία όπως υποστήριξε η Ελλάδα «αδίκως» χαρακτηρίζει δικά της και νησιά των οποίων τα όρια δεν έχουν καθοριστεί. «Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες» υποστηριξε ο τουρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Επιμένει στην αποστρατικοποίηση των νησιών

Ο τούρκος υπουργός επανήλθε και στις διεκδικήσεις της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, τα οποία όπως είπε με τις συνθήκες της Λωζάνης αλλά και των Παρισίων δόθηακν στην Ελλάδα με την όρο να μην στρατικοποιηθούν. «Ποια είναι η πραγματική κατάσταση;» διερωτήθηκε για να επαναλάβει ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά παραβιάζοντας το σημαντικότερο όρο των συνθηκών. Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Αθήνα δε ότι η εξοπλίζει να νησιά απέναντι στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.