Είναι ακόμα εδώ: Η ημερομηνία που ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει ως αρχηγός

alexis-tsipras

Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , πριν ένα χρόνο, ήταν, ομολογουμένως, ένα στοίχημα για τον ίδιο, με υψηλό ρίσκο ως προς τα πιθανά οφέλη.

Πολύ πιθανό να ήταν και υπολογισμένο το ρίσκο αυτού του «απονεννοημένου διαβήματος», αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε μια διάσπαση, με τους αποχωρήσαντες να είναι εκείνοι που υπερασπίζονται με θέρμη την «κληρονομιά» της διακυβέρνησης 2015-2019.

Ένα χρόνο μετά, και με τη διαδικασία του… rebranding εν εξελίξει για τον πρώην πρωθυπουργό, έχουμε δύο πλέον κόμματα στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, με πεσμένα ποσοστά, και με έναν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει… σόου κάθε μέρα.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, ωστόσο παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος, και ο,τι μπορεί να έχει στο νου του ο Αλέξης Τσίπρας για το μέλλον της κεντροαριστεράς, με τον ίδιο, πιθανά, σε ηγετικό ρόλο, αναγκαστικά θα πρέπει να εμπεριέχει και το ΠΑΣΟΚ στην εξίσωση.

Αλέξης Τσίπρας: Η επιστροφή

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι προς το παρόν εξακολουθεί να είναι «τοξικός» για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που τον έχει συνδέσει με capital controls, ελέγχους, δημοψηφίσματα, μνημόνιο και τον νόμο Κατρούγκαλου που «κατέσφαξε» ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αν κάποιος ακούσει προσεκτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, καταλαβαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει στο βάθος του μυαλού του ότι ακόμα είναι «κόκκινο πανί» για πολίτες, ανεξαρτήτως αν ψηφίζουν ή όχι το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Τσίπρας προσμετρά έναν ακόμα κίνδυνο, που θέλει πάση θυσία να αποφύγει, σε περίπτωση επιστροφής: Ξέρει ότι αν «ξανακατέβει» σε εκλογές ως υποψήφιος αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος ή σχηματισμού κομμάτων και ξαναχάσει από τον Μητσοτάκη, τότε θα είναι σαν να υπογράφει το πιστοποιητικό του πολιτικού θανάτου του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει και αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει την τύχη του στην Ευρώπη μέχρι το 2029.

Σε περίπτωση που δει πως το κλίμα αλλάζει υπέρ του πριν το 2029, δεν αποκλείεται εκείνη την χρονιά να επιστρέψει και πάλι ως… σωτήρας, σε μία version που από «πρώτη φορά αριστερά» θα γίνει «δεύτερη φορά κεντροαριστερά», παίρνοντας λίγη λάμψη από το «παλιό» ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.