Το μυστικό του παραλίγο δολοφόνου: Πώς ο άθλιος σκοπευτής, έκανε τη σχεδόν τέλεια βολή στον Τραμπ

trump

Πώς η σφαίρα πέτυχε τον Ντόναλντ Τραμπ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Τραμπ αποθεώθηκε από τους συνέδρους, ενώ εμφανίστηκε με γάζα στο αυτί μετά την απόπειρα δολοφονίας.

Ο Τραμπ έκανε θριαμβευτική είσοδο στο συνέδριο της παράταξης που διεξάγεται στο Μιλγουόκι, ύψωσε τη γροθιά του και χρίστηκε και επισήμως υποψήφιος.


Ωστόσο τα ερωτήματα για το πώς δέχτηκε την δολοφονική επίθεση πληθαίνουν. Και αυτό διότι αρκετοί πολίτες ισχυρίζονται πως είδαν τον δράστη να σέρνεται στην ταράτσα και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς που επέλεξαν να… μην κάνουν τίποτα.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκονται οι Μυστικές Υπηρεσίες γιατί δεν είχαν ασφαλίσει όλες τις ταράτσες των παρακείμενων κτηρίων, αλλά και γιατί εμπιστεύτηκαν… υπερβολικά την τοπική αστυνομία.

Επίσης ερωτηματικό αποτελεί και το μέγεθος των δυνάμεων ασφαλείας στη συγκέντρωση του Τραμπ ενώ προβληματίζει και χρόνος αντίδρασης των πρακτόρων μετά τον πυροβολισμοί.

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς ο άθλιος σκοπευτής, έκανε τη σχεδόν τέλεια βολή

Το FBI ανακοίνωσε σχετικά με τον «πιστολέρο»: «Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Bethel Park της Πενσυλβάνια, ως το άτομο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Κρουκς είχε αποφοιτήσει από το λύκειο της περιοχής το 2022, ενώ έφερε πτυχίο Μηχανικής από το Κοινοτικό Κολλέγιο της κομητείας Allegheny, με μάρτυρες να αναφέρουν πως επρόκειτο για έναν «ήρεμο» νέο με έφεση στις θετικές επιστήμες.

Ο ίδιος είχε ελάχιστους φίλους, ένας από αυτούς ήταν ο Τζέιμσον Μάγιερς με τον οποίο έκανε παρέα από το νηπιαγωγείο.

Ο Μάγιερς και ένας άλλος συμμαθητής του Κρουκς, κατέθεσαν ότι ο δράστης προσπάθησε να μπει στη σκοπευτική ομάδα του σχολείου, αλλά απορρίφθηκε.

«Δεν τα κατάφερε και μάλιστα του ζητήθηκε να μην επιστρέψει, καθώς η βολή του ήταν τόσο κακή που θεωρήθηκε επικίνδυνη», ανέφερε.

Άλλα μέλη της σκοπευτικής ομάδας είπαν ότι δεν ήταν του επιπέδου της ομάδας και ότι «έριχνε άθλια».

Ωστόσο, έμπειροι ελεύθεροι σκοπευτές με στρατιωτική προϋπηρεσία, αναφέρουν ότι η βολή που έκανε ο Κρουκς παραπέμπει σε επαγγελματία και ότι για τα δεδομένα ενός μη επαγγελματία και περιγράφεται από «πολύ δύσκολη ως αδύνατη».

Όπως εξηγούν, δεν είναι μόνο η απόσταση των 120-150 μέτρων. Είναι το γεγονός ότι για να γίνει μια βολή τόσο μεγάλης ακριβείας, χρειάζεται έλεγχος της αναπνοής, ακόμα και των παλμών, πλήρης ακινησία, μια τροχιοδεικτική και άριστη στόχευση, με συνυπολογισμό του ανέμου και άλλων παραγόντων.

Στην περίπτωσή του, ο Κρουκς σκαρφάλωσε στο κτίριο και πήδαγε γρήγορα, γεγονός που σημαίνει ότι θα ήταν –έστω και ελάχιστα- λαχανιασμένος, ενώ σίγουρα γνώριζε ότι είχε ελάχιστο χρόνο.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι επί της ουσίας, ο Κρουκς είχε στη διάθεσή του ουσιαστικά ένα δευτερόλεπτο για να στοχεύσει και να κάνει την πρώτη βολή.

Ερωτηματικό αποτελεί πως κατάφερε ένας «άθλιος σκοπευτής» να κάνει μια βολή που επαγγελματίες χαρακτηρίζουν «πολύ δύσκολη ως αδύνατη». Ίσως ήταν όλα με το μέρος του, όπως η ταχύτητα του ανέμου, ενώ ήταν ήρεμος και απλά έτυχε από τις οκτώ σφαίρες που έπεσαν η μία να πέτυχε τον Ντόναλντ Τραμπ. Το μυστικό του 20χρονου δεν θα το μάθουμε ποτέ αφού οι ελεύθεροι σκοπευτές τον σκότωσαν.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.