Καμία ανοχή: Η κίνηση του Μπάιντεν μετά την επίθεση στον Τραμπ που πέρασε στα ψιλά 

trump

Τι ανακοίνωσε μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ 

Σε σοκ παραμένει η αμερικανική κοινή γνώμη μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μιλούσε στο Μπάρον της Πενσιλβάνια όταν ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρους τον πυροβόλησε, βάζοντας ως στόχο το κρανίο του.

Ντόναλντ Τραμπ: «Έπρεπε να είμαι νεκρός»

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας είπε πως «δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός». «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός», σχολίασε.

Ο ίδιος ανέφερε πως του έσωσε τη ζωή το γεγονός ότι γύρισε το κεφάλι του ελαφρώς για να παρουσιάσει διαγράμματα σε γιγαντοοθόνη: «σπάνια κοιτάζω μακριά από το πλήθος. Αν δεν το είχα κάνει εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, δεν θα μιλούσαμε σήμερα, έτσι δεν είναι;».

«Το απίστευτο ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να γυρίσω, αλλά να γυρίσω ακριβώς τη σωστή στιγμή και στο σωστό βαθμό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι επέζησε «από τύχη ή από τον Θεό».

«Αν έστριβα μόνο κατά το ήμισυ, θα με χτυπούσε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Αλλιώς θα περνούσε κατευθείαν μέσα από το κρανίο μου. Και επειδή η οθόνη ήταν ψηλά, κοιτάζω προς τα πάνω. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι μάλλον ένα δέκατο του 1%, οπότε δεν έπρεπε να είμαι εδώ», συμπλήρωσε.

«Απείχε χιλιοστά μακριά. Το ότι θα γύριζα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός (ο ένοπλος) θα έριχνε, είναι εκπληκτικό. Εκπληκτικό. Πραγματικά δεν έπρεπε να είμαι εδώ», επεσήμανε.

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε πως ποτέ δεν έχει δει κάτι παρόμοιο, είπε πως ήταν θαύμα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.


Η κίνηση Μπάιντεν μετά την απόπειρα δολοφονίας

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα χαρακτηρίζοντας τις εκλογές του Νοεμβρίου «δοκιμασία» για τις ΗΠΑ και σχολιάζοντας πως «όσο περισσότερα διακυβεύονται, τόσο περισσότερο εξάπτονται τα πάθη».

Όμως, «όσο σθεναρές και αν είναι, οι πεποιθήσεις μας δεν πρέπει ποτέ να μας οδηγήσουν να βυθιστούμε στη βία (…) Είναι ώρα να ηρεμήσουμε». Κάλεσε να «πέσει η θερμοκρασία» της πολιτικής ζωής, που τόνισε ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε «πεδίο φονικής μάχης».


Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και τη λήψη τριών μέτρων τα οποία… πέρασαν στα ψηλά. Συγκεκριμένα, μετά την απόπειρα δολοφονίας ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε:

  1. Οι Μυστικές Υπηρεσίες να παρέχουν στον Ντόναλντ Τραμπ κάθε πόρο, δυνατότητα και αναγκαίο προστατευτικό μέτρο για την ασφάλειά του.
  2. Έδωσε εντολή στον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών να αναλύσει τα μέτρα ασφαλείας για το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.
  3. Έδωσε εντολή για ανεξάρτητη έρευνα του σχεδίου ασφαλείας της συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια για να μαθευτεί τι ακριβώς συνέβη και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.