Για αυτό έχουν εκτροχιαστεί εντελώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Για αυτό έχουν εκτροχιαστεί εντελώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Τι «τρέμουν»

Την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων συνεχίζει η Τουρκία καθώς το πρωί της Τρίτης (19/07) ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από ελληνικό νησί.

Συγκεκριμένα τα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη νήσο Ζουραφά στα 25.000 πόδια.

Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την κλασική τακτική μπαίνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο FIR Αθηνών και πέταξαν πάνω από τη Ζουραφα. Ελληνικά μαχητικά έσπευσαν αμέσως για αναγνώριση και αναχαίτιση χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αν σημειώθηκε εμπλοκη. Άλλωστε οι Τούρκοι αρνούνται την επαφή με τα ελληνικά μαχητικά

Η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε την ώρα που Ελλάδα και ΗΠΑ συνεχίζουν την άσκηση «Poseidon’s Rage» σε όλο το FIR Αθηνών και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου βρίσκεται στην Κρήτη βλέποντας από κοντά τα F-35 με τους Τούρκους να μπαίνουν στο Αιγαίο για να δημιουργήσουν για άλλη μια φορά  εντυπώσεις.

Φαίνεται πως στους  γείτονες προκαλεό πρόσθετο εκνευρισμό το γεγονός πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρίσκεται από τη Δευτέρα στις ΗΠΑ προκειμένου να διαπραγματευτεί μεταξύ άλλων και την αγορά 20+20 F35, προκειμένου να ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.   

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.