Καλοί μισθοί, ιδανικό εργασιακό περιβάλλον: Αυτοί είναι οι 3 καλύτεροι εργοδότες στην Ελλάδα

ergazomenoi

Τους καλύτερους εργοδότες ψήφισαν εργαζόμενοι

Εν μέσω καλοκαιριού αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες που μιλούν για έλλειψη εργαζομένων σε κλάδους όπως ο τουρισμός. Ωστόσο οι χαμηλοί μισθοί και το κακό εργασιακό περιβάλλον έχουν προκαλέσει μαζική φυγή, ιδιαιτέρως των νέων, προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και την έκθεση για τη νομισματική πολιτική για την οκταετία 2016 έως και το 2023 έφυγαν από την Ελλάδα σχεδόν 500.000 εργαζόμενοι στην καλύτερη παραγωγική ηλικία, δηλαδή 25 έως 44 ετών.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δηλώνουν μέχρι σήμερα πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν και ο βασικός λόγος που έφυγαν ήταν οι χαμηλές τους αποδοχές.

Υπάρχουν όμως και εργοδότες που αποτελούν «φωτεινά» παραδείγματα…

Οι καλύτεροι εργοδότες στην Ελλάδα

Η Randstad, μία από τους παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας Employer Brand, που καταγράφει την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των εργοδοτών από τους υποψηφίους.

Στο πλαίσιο της μελέτης για την Ελλάδα, παράλληλα με τα αναλυτικά στοιχεία, αναδεικνύονται και οι πιο ελκυστικές εταιρείες, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων καθώς και των προτιμήσεων και των προσδοκιών των εργαζομένων και των υποψηφίων.

Στην έρευνα Randstad Employer Brand, η οποία διεξάγεται για έβδομο διαδοχικό έτος στην Ελλάδα, συμμετείχαν 3.500 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, σύμφωνα με το flash.gr.

Πρώτη στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Παπαστράτος. Δεύτερη στη λίστα είναι η φαρμακευτική Vianex και τρίτη η Aegean.

Σύμφωνα με όσους συμμετείχαν στην έρευνα και βαθμολόγησαν τις εταιρείες βάζοντας στην πρώτη θέση το μεγαλύτερο… ατού τους, προέκυψαν τα εξής:

Η Παπαστράτος:

  1. Προσφέρει οικονομική ευρωστία
  2. Έχει πολύ καλή φήμη
  3. Προσφέρει εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια

Η Vianex Φαρμακευτική:

  1. Προσφέρει οικονομική ευρωστία
  2. Προσφέρει εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια
  3. Έχει πολύ καλή φήμη

Η Aegean:

  1. Προσφέρει οικονομική ευρωστία
  2. Έχει πολύ καλή φήμη
  3. Παρέχει επαγγελματική εξέλιξη

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.