Συντριβή Antonov: Τι ισχύει για το μυστηριώδες φορτίο του

Συντριβή Antonov: Τι ισχύει για το μυστηριώδες φορτίο του

Συνεχίζεται η επιχείρηση στην περιοχή

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση με το φορτίο του μοιραίου Antonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα, με στοιχεία που έρχονται από το Μπαγκλαντές, τον τελικό προορισμό δηλαδή του αεροπλάνου, να αλλάζουν κάπως τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των σερβικών Αρχών, το αεροπλάνο μετέφερε τα εξής πυρομαχικά, τα οποία αποτελούσαν νόμιμο φορτίο:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η Αθήνα κάνει λόγο για ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά του Βελιγραδίου, πραγματοποιώντας μάλιστα και σχετικό διάβημα.

Το διάβημα θα γίνει μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ελληνικές Αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για το φορτίο που μετέφερε το Antonov και αυτό γιατί η Σερβία, από όπου ξεκίνησε το δρομολόγιο αλλά και όπου εδρεύει η εταιρεία που το ναύλωσε, όφειλε να έχει ενημερώσει την πρεσβεία της στην Αθήνα ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετέφερε «ευαίσθητο» φορτίο.

Η σερβική πρεσβεία στην Αθήνα, από την πλευρά της, έπρεπε να έχει ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με τη σειρά του θα ενημέρωνε βάσει της συγκεκριμένης διαδικασίας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία και θα έδινε τη σχετική άδεια διέλευσης από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ετσι, τα στοιχεία δείχνουν πως το Βελιγράδι δεν ακολούθησε την ενδεδειγμένη διαδικασία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.