Ανασχηματισμός: Η απόφαση Μητσοτάκη για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον αντικαταστάτη του

Επίθεση Άδωνι μετά τις μολότοφο στο Α.Τ. Ομονοίας: «Ντροπή! Δεν είναι κράτος αυτό»

Οι αλλαγές που προκρίνονται στο κυβερνητικό σχήμα

Την ώρα που το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει καεί – τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου – έχει ξαναζεσταθεί αυτό του ανασχηματισμού.

Φαίνεται πως προκρίνονται κάποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές δεν θα αφορούν το βασικό κυβερνητικό κορμό. Ομως υπάρχουν δύο υπουργοί που ενδέχεται να φύγουν από τα υπουργεία τους.

Συγκεκριμένα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης ο Αδωνις Γεωργιάδης και πιο κεντρικό ρόλο θα αναλάβουν οι κκ. Σκυλακάκης, Παπαθανασίου και ο Πάνος Τσακλόγλου. Τώρα εάν υπάρξει και αλλαγή στο Αμυνας, όλο και κάποιο ανακάτεμα της τράπουλας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους υπουργούς που μπορεί να μετακινηθούν.

Επίσης πιθανή είναι η αποχώρηση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας. Σε σχετικό δημοσίευμα της «Η Καθημερινή» σημειώνει ότι έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, μοιάζει ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων για την υπουργό Παιδείας να έχει ολοκληρωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνει εκτός υπουργικού συμβουλίου. Αντιθέτως, σύμφωνα με κάποιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η κυρία Κεραμέως θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ίσως με την ανάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.