Φαβορί με το καλημέρα: Η νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ που ανατρέπει όλα τα προγνωστικά

pasok

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει... πληθώρα υποψηφίων

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πλέον πλεόνασμα υποψηφίων αρχηγών, αν και γίνεται εύκολα κατανοητό πως κάποιες εκ των υποψηφιοτήτων δεν θα έχουν καμία πιθανότητα και μπαίνουν απλά για τη διαπραγμάτευση στον δεύτερο γύρο.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά οι:

Τελευταία προέκυψε πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως μπορεί να γίνει ένα μονοήμερο συνέδριο για να επιτραπεί στον δήμαρχο να κατέβει στις εκλογές.


ΠΑΣΟΚ: Η νέα υποψηφιότητα ανατρέπει τα δεδομένα

Υπάρχει μια νέα υποψηφιότητα που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα αλλάξει τα δεδομένα!

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα πολιτικοποιήσει την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ κάτι που συνέβαινε ελάχιστα έως τώρα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφια και διαθέτει πολιτικό βάρος που η πλειοψηφία των υποψηφίων δεν έχει.

Η ίδια έχει να αντιμετωπίσει δυο βασικές επιθέσεις που θα δεχθεί, πως είναι «δεξιά» και «έλεγε καλές κουβέντες για μεγάλο διάστημα προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αλλά και πως για μεγάλο διάστημα δεν συμμετείχε στην εσωκομματική ζωή του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το dnews.gr, η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου αναμένεται να δημιουργήσει δυο πόλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ:

  • Τον ένα θα τον εκφράζει η ίδια με την πολιτική της πλατφόρμα, αυτή που οι αντίπαλοί της επικαλούνται για να την χαρακτηρίζουν ως «δεξιά»
  • Τον δεύτερο πόλο εκφράζει ο Δήμαρχος Αθηναίων με το «μοντέλο Δούκα- Ζαχαριάδη» που έδωσε τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ και την λεγόμενη προοδευτική παράταξη στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Αν, μάλιστα, η συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι πολύ μεγάλη, ξεπεράσει δηλαδή τις 180-200.000 μέλη και φίλους του κόμματος, Δούκας και Διαμαντοπούλου ενδέχεται ακόμα και να είναι οι αντίπαλοι για την προεδρία στον β΄ γύρο.

Αν η συμμετοχή κυμανθεί στις 120-140.000, τότε ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί το φαβορί, σε μεγάλη μάχη με τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο όποιος τον υποτιμήσει θα κάνει μεγάλο λάθος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.