Το πρώτο στον κόσμο: Έχετε καταλάβει τι κάνει η Amazon αυτή τη στιγμή στη Νάξο;

Το πρώτο στον κόσμο: Έχετε καταλάβει τι κάνει η Amazon αυτή τη στιγμή στη Νάξο;

Mια πρωτοβουλία μεγάλων αλλαγών στο νησί.

Μία πρωτοβουλία σχεδόν μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα φέρνει η Αmazon στη Νάξο, δείχνοντας ότι το φετινό καλοκαίρι δεν είναι φτιαγμένο μόνο για τα κοσμοπολίτικα νησιά- εκπροσώπους των Κυκλάδων, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρει δισέλιδο ρεπορτάζ στο κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, η Amazon ετοιμάζεται να κάνει τη Νάξο smart island, ένα πρότυπο τεχνολογικά νησί που θα εξυπηρετεί ανάγκες των κατοίκων του ίδιου αλλά και των γύρω νησιών με τη ψηφιακή και τεχνολογική του ανάπτυξη.

Στόχος της εταιρείας κολοσσού είναι να μετατρέψει το νησί σε ένα έναν τόπο μαζική προσέλευσης ψηφιακών νομάδων, όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Για τον σκοπό αυτό η μεγαλύτερη στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, θα ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις από drones για τη μεταφορά φαρμάκων και δεμάτων στο νησί. Επιπλέον θα δημιουργηθεί μία super ψηφιακή μαρίνα στη Νάξο ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν προηγμένες διαδικτυακές εφαρμογές.

Σύμφωνα με το naxospress.gr η προεργασία έχει γίνει εδώ και μήνες, οι επισκέψεις παραγόντων της Amazon (σ.σ. μαζί με τον πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα Γιώργο Τσούνη θα είναι και ο Κάμερον Μπρουκς -επικεφαλής δημόσιου τομέα της Amazon Web Services στην Ευρώπη και ο άνθρωπος πίσω από την επένδυση που έχει γίνει από τον Όμιλο στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο-) ήταν τακτικές και ήδη υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και του Επαρχείου έχουν μπει στα νέα δεδομένα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.