Ούτε Σαμαράς, ούτε Καραμανλής: Το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ που το Μαξίμου φοβάται μήπως δημιουργήσει νέο δεξιό κόμμα

nea-dimokratia

Τι συμβαίνει παρασκηνιακά στη ΝΔ;

Η «κοινή εμφάνιση» των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε απορίες και ερωτήματα στη ΝΔ.

Πρώτα από όλα γιατί η σχέση των δυο είχε περάσει από… σαράντα κύματα. Και παρά κάποια γεύματα μεταξύ των δυο, δεν φαινόταν πολιτική τους σύμπλευση.

Ακόμη και όταν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στο να μετέχει στο Κοινοβούλιο, επιχειρώντας μάλιστα να μεταπείσει -χωρίς επιτυχία- τον Καραμανλή.

Ωστόσο, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί… ενώθηκαν και άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατά τις ομιλίες τους στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο.

Η σκληρή κριτική σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των ποσοστών της ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις δημοσκοπήσεις που έχουν ακολουθήσει έχουν προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως πλέον στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

ΝΔ: Ποιον φοβούνται για νέο κόμμα

Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι τεταμένο και πολλά γράφτηκαν για το αν ο Αντώνης Σαμαράς θα ιδρύσει νέο κόμμα για να συσπειρώσει το δεξιό κοινό της ΝΔ. Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο στο Μαξίμου κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα για τις επιλογές που θα κάνει άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος.

Μια συζήτηση που γίνεται στους κόλπους της ΝΔ και όχι μόνο, είναι ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα μπορούσε να ηγηθεί ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ απορροφώντας ψηφοφόρους άλλων μικρών κομμάτων με διείσδυση στη Βόρεια Ελλάδα αλλά χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση στη Βουλή σε στελεχιακό δυναμικό, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένα στέλεχος με πετυχημένη πορεία στην Περιφέρεια που εκλέγεται από τον πρώτο γύρο στην Κεντρική Μακεδονία. Την ίδια στιγμή τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ ξεπερνούν το 18% ενώ το κυβερνών κόμμα έχει χάσει αρκετές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης απορρίπτει τέτοιο σενάριο για ίδρυση κόμματος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αν ο Μητσοτάκης τον στείλει στις Βρυξέλλες θα απομακρύνει ένα «αγκάθι».

Για την ιστορία, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε διεκδικήσει και την ηγεσία της ΝΔ μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.