Ώρα ανασχηματισμού: Οι 3 υπουργοί που τελειώνει ο Μητσοτάκης ενόψει εκλογών

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Ένα έτος πριν το συμπλήρωμα της τετραετίας διακυβέρνησης.

Οι φήμες για πρόωρες εκλογές κάπου στα μέσου του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος από τα πιο επίσημα χείλη καθώς στις αρχές του Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας του.

Τόσο από το βήμα της βουλής όσο και από ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο ελληνικός λαός το καλοκαίρι του 2019 δίνοντάς του ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα φτάσει αλώβητη ως την περίοδο των εκλογών ή δε θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στον ένα χρόνο που απομένει, αν τελικά εξαντληθεί η τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποια πρόσωπα επικεφαλής υπουργείων φαίνεται ότι έχουν φθαρεί με τις επιδόσεις τους να μην ικανοποιητικές όσον αφορά το υπουργικό τους έργο και όχι μόνο και αυτό δεν έχει μείνει απαρατήρητο από τον αρχηγό της Ν.Δ. ο οποίος θα προχωρήσει στην αντικατάστασή τους.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, μπορεί να φέρει της προσωπικής εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού όμως βρίσκεται ψηλά στη λίστα όσων μπορεί να αντικατασταθούν στον επόμενο ανασχηματισμό.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, κα Λίνα Μενδώνη, η οποία βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των πολιτικών αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας με νέες υποθέσεις στις οποίες απαντάει μόνο με δελτία τύπου.

Το τρίτο υπουργικό πρόσωπο που ίσως δεν τα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του στον επόμενο ανασχηματισμό είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.