«Δεν το έγραψε κανείς»: Ξέσπασμα Μπογδάνου για τον Βασίλη Τσιάρτα

Παντρεύεται ξανά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος!

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος... έξαλλος

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τον Βασίλη Τσιάρτα στο νέο του βίντεο στο YouTube.

Αρχικά, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδειξε το μπλουζάκι του με αφορμή την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ αποκαλύπτοντας πως είναι επίτιμο μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Όλα δείχνουν ότι ο Τραμπ επανέρχεται, αυτά είναι τα καλά νέα» σχολίασε.

Είπε πως το βίντεό του έχει καλά νέα «αλλά θα το δούμε από μία πλευρά που δεν είναι τόσο θετική. Θα προσπαθήσω να είμαι προσεκτικό γιατί καταπιάνομαι με ακανθώδη ζητήματα για να μην έχω περιορισμούς στο βίντεο και νομικές απειλές και συνέπειες».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε πως αναφέρεται στην περίπτωση του Βασίλη Τσιάρτα, «στα 20 χρόνια από τον τιτάνιο, ιστορικό θρίαμβο της εθνικής».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προ ημερών αθωώθηκε για «κάτι που είχε πει το 2017, είχε μηνυθεί».

«Το ζήτημα είναι το εξής: Το 2017 ο Βασίλης Τσιάρτας είχε κάνει ένα σχόλιο που αφορούσε στη φυλομετάβαση των ανηλίκων. Αυτό όπως είχε διατυπωθεί, κρίθηκε από κάποιους ότι προσβάλει κάποιους και έχει τρανσφοβικό, ομοφοβικό χαρακτήρα. Μηνύθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας και εκεί ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι δημόσιας διαπόμπευσης», συνέχισε ο Μπογδάνος.

Υποστήριξε πως «ο πρώτος γύρος διαπόμπευσης ήταν όταν έγινα το πρώτο σχόλιο. Τον “στόλισε” σχεδόν το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ. Ο δεύτερος γύρος έγινε όταν κατατέθηκε η μήνυση, τον διέσυρε το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ».

«Ξέρετε, δεν είναι ευχάριστο να σου αποδίδουν πράγματα που μπορεί να μην πιστεύεις και να σε χαρακτηρίζουν με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουμε κανένα μίσος, μόνο αγάπη για όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως επιλογών. Από εκεί και ύστερα, στο επίπεδο των δικαιωμάτων, δεν μπορούμε απλά να δεχόμαστε ότι κάποιες επιθυμίες ορισμένων αυτομάτως συνεπάγονται και την ύπαρξη δικαιωμάτων. Αυτό το κάτι δεν ανάγεται αυτομάτως σε δικαίωμα», ανέφερε.

Βασίλης Τσιάρτας: «Ο άνθρωπος κατακρεουργήθηκε»

«Τα δικαιώματα είναι πράγματα τα οποία τα συναποφασίζουν οι κοινωνίες, δεν έρχονται από τον Θεό. Είναι κάτι που η κοινωνία το προσδιορίζει και το δέχεται ως δικαίωμα. Και οι κοινωνίες μας, στις δημοκρατικές χώρες, υποτίθεται ότι αποφασίζουν δια της πλειοψηφίας. Ως εκ τούτου, αυτό που είπε ο Τσιάρτας, κάτι που θεωρούν κάποιοι ως δικαίωμα, τη φυλομετάβαση ανηλίκων, δεν είναι δικαίωμα και δεν θα έπρεπε να ισχύει. Και ο άνθρωπος κατακρεουργήθηκε. Του επιτέθηκαν αριστεροί, φιλελεύθεροι, κεντροδεξιοί. Τον έβαλαν στη μέση και τον έκαναν του αλατιού». 

»Και αυτό έγινε τρεις φορές, όταν το είπε, όταν κατατέθηκε η μήνυση και έγινε τρίτη φορά γιατί πρωτοδίκως ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε αν δεν κάνω λάθος σε 11 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Εκεί και αν έγινε ολόκληρο πανηγύρι για την καταδίκη του “παλιανθρώπου” του “κακοποιού” του “άθλιου” του “μεσαιωνιστή”, “σκοταδιστή” και “μισανθρώπου” Βασίλη Τσιάρτα. Εκτός όλων αυτών ο Βασίλης Τσιάρτας είχε επιπτώσεις στην προσωπική του ζωή, από το θάρρος να πει τη γνώμη του για αυτό που πιστεύει. Τον επηρέασε και στην επαγγελματική του ζωή».

»Δεν είναι δυνατόν ο Βασίλης Τσιάρτας, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ένας από τους πρωτεργάτες της Ελλάδας στο Euro 2004, διακεκριμένος στο εξωτερικό, να μην προσκλήθηκε στα εγκαίνια του γηπέδου της ομάδας με την οποία αναδείχτηκε, την ομάδα της καρδιάς του, την ΑΕΚ. Δουλειά δεν μπόρεσε να έχει τόσα χρόνια όχι μόνο εξαιτίας του σχολίου αλλά και της αντίδρασης που υπήρξε των επιπτώσεων της δημοσιότητας που πήρε καθώς επίσης και της μήνυσης αλλά και της καταδικαστικής απόφασης. Όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα πως δεν έχει σημασία αν είναι πρωτόδικη ή τελεσίδικη απόφαση, σε βάζουν σε ένα ραφάκι και είσαι κακός άνθρωπος».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Θα πει κάποιος μια συγγνώμη στον Βασίλη Τσιάρτα;»

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προ ημερών εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο Βασίλης Τσιάρτας στην πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκασε.

«Και ο Βασίλης Τσιάρτας στο Εφετείο δικαιώθηκε γιατί το δικαστήριο αποφάσισε πως η καταδικαστική απόφαση δεν ήταν σωστή. Σε απλά ελληνικά ομοφώνως και με εισήγηση της έδρας ο Βασίλης Τσιάρτας κρίθηκε αθώος», ανέφερε.

«Θα ακούσετε έναν καλό λόγο εδώ από εμένα για την αγόρευση του μάρτυρα Φαήλου Κρανιδιώτη. Στο δικαστήριο έμαθα πως τα είπε σωστά. Όταν κάποιος κάνει κάτι σωστό θα το λέω, άσχετα αν τα πράγματα ξίνισαν μεταξύ μας και παραμένουν ξινά. Καλά τα είπε και ο Βασίλης Τσιάρτας. Το ακούσατε πουθενά; Όλα τα ΜΜΕ, είδατε κανέναν να ασχολήθηκε με την αθώωση εκείνου που όλοι καταδίκασαν, έβαλαν στη γωνία, λιθοβόλησαν; Κανείς, κανένας, ουδείς, σιωπή… Ούτε λέξη δεν γράφτηκε μόνο σε ελάχιστα μέσα. Δεν κλήθηκε σε κάποια εκπομπή, δεν είδαμε δημοσίευμα σε κάποιο από τα μεγάλα σάιτ να λένε πως οι κατηγορίες αναιρέθηκαν από τη δικαιοσύνη», επεσήμανε.

«Ξαναλέω πως η δικαιοσύνη δεν είναι ένας θεσμός που μπορούμε να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη, είναι όμως ένας θεσμός που οι υπόλοιποι θεσμοί πρέπει να έχουν σεβασμό όσον αφορά τις αποφάσεις» σχολίασε.

«Θα πει κάποιος μια συγγνώμη στον Βασίλη Τσιάρτα; Θα γίνει θέμα πως αυτό που είχε πει για τη φυλομετάβαση σε μη ενήλικες δεν ήταν τελικώς ένα τρανσφοβικό ή ομοφοβικό σχόλιο σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της δικαιοσύνης;» διερωτήθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.