Ούτε Κασσελάκης ούτε τίποτα: Το μεγάλο πρόβλημα της «Αυγής» για το οποίο κανείς δε μιλάει

stefanos-kasselakis

Τι συμβαίνει με την Αυγή; 

Σε τροχιά περιδινησης συνεχίζει και παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη θυελλώδη, για ακόμα φορά, Κεντρική Επιτροπή, που έλαβε χώρα χθες, χάρη στα καμώματα και τα κατορθώματα του Στέφανου Κασσελακη, ο οποίος δε φαίνεται να επιθυμεί να αλλάξει και τελείως το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όμως έτοιμος να τον αλλάξει συθέμελα, με τρόπο που να μη θυμίζει ούτε στο ελάχιστο ένα παραδοσιακό κόμμα της αριστεράς, με τις δομές που είχαν αυτά, από τον Λένιν και μετά.

Η επίγευση της θυελλώδους κεντρικής επιτροπής είναι πάντως η επιθυμία, παρά τις εντάσεις και τους διαξιφισμούς, να μπορέσει επιτέλους να ανασυντεθεί ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος, με μια προοπτική νίκης επί της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές.

Από όλες τις τοποθετήσεις, οι πιο δηκτικές απέναντι στον Στέφανο Κασσελακη ήταν εκείνες το Θανάση Θεοχαροπουλου και του Χρήστου Σπιρτζη, που αν και τίθενται ευθέως απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη με τις τοποθετήσεις τους, δε φαίνεται να θέτουν τους εαυτούς τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

Επεισόδιο για τα οικονομικά

Η συνεδρίαση «στιγματίστηκε» από το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Θύμιο Γεωργόπουλο.

Την ώρα που ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος, μιλούσε στους δημοσιογράφους, επιχειρώντας να αποδομήσει τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα οικονομικά του κόμματος, ο πρόεδρος του κόμματος, απευθύνθηκε σε εκείνον λέγοντας: «Στα όργανα τα λέμε Θύμιο» και συνέχισε: «Το ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι αντικαταστατικό;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τους λέω τα σημεία της ομιλίας μου», απάντησε ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Μια συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, ρώτησε τον κ. Γεωργόπουλο πώς διορίστηκε, με τον ίδιο να απαντάει πως διορίστηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής είπε επίσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα οικονομικά του με καθαρά χέρια. Με λιτότητα, με σεβασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ, με προσωπική και κομματική εντιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και οι πιο ορκισμένοι εχθροί του κόμματος δεν τόλμησαν ποτέ να μας αμφισβητήσουν σ’ αυτό το πεδίο».

Το μεγάλο πρόβλημα της «Αυγής»

Και μπορεί να συνεχίζεται ο «εμφύλιος» αλλά το μεγάλο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά του και αφορά την Αυγή.

Σύμφωνα με το reader.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να να πληρώσει τις υποχρεώσεις των κομματικών ΜΜΕ…

Από το μπλόκο των εργαζομένων της εφημερίδας στον Κασσελάκη, αποκαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι, παρά τον έρανο που έγινε με τον Κασσελάκη να δίνει ο ίδιος 20.000 ευρώ.

Τα λεφτά αυτά, όμως, πήγαν σε μια ρύθμιση οφειλής και όχι στους εργαζομένους, ενώ απλήρωτοι επί δύο μήνες παραμένουν και εργαζόμενοι στην Κουμουνδούρου.

Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», η αλήθεια είναι πως τα προβλήματα πάνε πολύ καιρό πίσω. Ως εφημερίδα που εκφράζει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό οι τύχες της «Αυγής» να ακολουθούν τις τύχες του ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι χρωστούμενες εισφορές προκαλούν ερωτήματα που ξεπερνούν απλά τα μειωμένα ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημιουργούν απορίες για το πού πήγαιναν τα λεφτά που προορίζονταν για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων και αν τίθενται ζητήματα ποινικού ενδιαφέροντος.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.